Master

Cognitive Neuroscience

Hoe onderscheiden onze hersenen het geluid van een Ferrari van het achtergrondgeluid van andere automotoren, of het gezicht van een vriend van andere gezichten in een menigte? Hoe werken verschillende delen van het brein samen als we alledaagse handelingen verrichten zoals fietsen, een samenvatting typen of een kopje koffie drinken? En wat hebben fMRI-signalen te maken met neurale activiteit? Als deze vragen je interesseren, is de specialisatie Cognitive Neuroscience van de master Psychology misschien wel iets voor jou. Je verkrijgt diepgaande kennis van de functies en cognities van het menselijk brein en je krijgt praktische training in de toepassing van non-invasieve beeldvormingstechnieken van de hersenen, zoals EEG en fMRI. Als je afstudeert, zul je een expert zijn op het gebied van cognitieve psychologie en neurowetenschappelijke methoden, waardoor je uitstekend toegerust bent voor een carrière in toegepast en klinisch onderzoek bij universiteiten, onderzoeksinstituten, onderwijsinstellingen of commerciële onderzoeksorganisaties. 

Vraag het een student!

Dit is Vasileia: de student-ambassadeur voor Cognitive Neuroscience. 

Op haar Instagram-account deelt ze haar studie-ervaringen, momenten van haar leven in Maastricht en nog veel meer. Volg haar om een voorproefje te krijgen van je mogelijke toekomst! 

Als je vragen hebt over de opleiding en/of het (studenten)leven in Maastricht, kun je gerust contact opnemen met Vasileia via haar Instagram-pagina; ze helpt je graag bij je studiekeuze, zoals eerdere student-ambassadeurs haar hebben geholpen bij de hare. 

Volg Vasileia en stel je vragen op Instagram.

fpn_amb_m_psy_cn_1_4x5.jpg

Dit programma is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).