Handels- en Ondernemingsrecht

Rankings & erkenning

 • Faculteit op een hoge positie in de THE subject ranking 2024

  In de 2024 rankings neemt de faculteit een 19e plaats in. Kijkende naar de resultaten binnen de Europese Unie zien we dat we ook onze topplek hebben weten te behouden in deze prestigieuze ranglijst.

  De jaarlijkse Times Higher Education (THE) World Subject Ranking, die 11 vakgebieden bestrijkt, geeft een overzicht van de beste plaatsen in de wereld om in zo'n vakgbied te studeren. De LAW ranking gebruikt dezelfde reeks van 6 prestatie-indicatoren als de algemene World University Ranking, gecombineerd met scores in de volgende vijf categorieën: onderwijs, onderzoek, citaten, internationale perspectieven en industry income.

  THE is een wereldwijd toonaangevende leverancier van gegevens over het hoger onderwijs en helpt studenten over de hele wereld bij het maken van de juiste studiekeuze.

  Kijk voor meer informatie op de THE website 

 • UM dertiende beste jonge universiteit ter wereld

  The Young University Rankings 2020

  De Universiteit Maastricht staat in 2023 op de dertiende plaats in de Times Higher Education (THE) ‘Young Universities’ ranking van beste jonge universiteiten ter wereld. De UM is er trots op dat haar inspanningen, onder meer op internationaliseringsgebied, zijn beloond in deze ranking.

  Daarnaast staat de UM op plek 19 in de QS ‘Top 50 under 50’ uit 2021.

  Deze speciale rankings voor jonge universiteiten laten zien welke universiteiten naar verwachting in de toekomst tot de wereldtop behoren.

   Ga naar de THE 'Young Universities’ 2023  
   Ga naar de QS ‘Top 50 under 50’ 2021