Master

Handels- en Ondernemingsrecht

De internationalisering van het bedrijfsleven zet verder door, grenzen vervagen. Vanzelfsprekend kijk je in deze specialisatie ver over de landsgrenzen heen. Naast ruime aandacht voor privaatrecht, (onontbeerlijk voor de rechtspraktijk) ligt er een duidelijk accent op de Europese en internationale aspecten van het handels- en ondernemingsrecht. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als turboliquidaties, perverse incentives (shareholders versus board members) en grensoverschrijdende commerciële transacties. Het programma wordt deels ingevuld door buitenlandse docenten en ook is er een directe kennisuitwisseling met verschillende faculteiten in Europa. Naast de kernthema’s van het vakgebied is er ook aandacht voor vraagstukken op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Stel je vraag aan een student

Studentambassadeur Kaat Pullens poseert op een collegebank

Maak kennis met Kaat, onze student ambassadeur voor Nederlands Recht.

Op Instagram deelt zij haar ervaringen met haar opleiding en leven in Maastricht. Volg haar voor een inkijkje in misschien wel jouw toekomst!

Heb je vragen over de master Handels- en Ondernemingsrecht of over het (studenten)leven in Maastricht? Stuur Kaat dan een DM op Instagram, zij helpt je graag met je studiekeuze, net zoals de vorige ambassadeur haar heeft geholpen.

 Volg Kaat op Instagram en stel haar je vragen

Informatie events

Heb je interesse in een van onze masterprogramma's? Wij bieden je een ruim aanbod aan voorlichtingen aan en een-op-een contact met studenten en stafleden. Kom alles te weten over rechten studeren en het studentenleven in Maastricht!

Opleidingsvideo

Waarom is deze opleiding een goede keuze als je straks een togaberoep wilt uitoefenen? En wat vinden studenten van deze opleiding er eigenlijk van? In deze video leggen zij het uit.

Master Nederlands Recht

UM dertiende beste jonge universiteit ter wereld

Times Higher Education 'Young Universities' 2023