Algemeen Programma

Rankings & erkenning

 • Faculteit consolideert sterke positie in de THE subject ranking 2023

  UM op de derde positie voor Rechtsgeleerdheid

  De faculteit verstevigt haar toch al sterke positie in de 2023 ranking door haar 23e plaats te consolideren. Kijkende naar de resultaten binnen de Europese Unie zien we dat we ook onze derde plek hebben weten te behouden in deze prestigieuze ranglijst.

  De jaarlijkse Times Higher Education (THE) World Subject Ranking, die 11 vakgebieden bestrijkt, geeft een overzicht van de beste plaatsen in de wereld om in zo'n vakgbied te studeren. De LAW ranking gebruikt dezelfde reeks van 13 prestatie-indicatoren als de algemene World University Ranking, gecombineerd met scores in de volgende vijf categorieën: onderwijs, onderzoek, citaten, internationale perspectieven en industry income.

  THE is een wereldwijd toonaangevende leverancier van gegevens over het hoger onderwijs en helpt studenten over de hele wereld bij het maken van de juiste studiekeuze.

  Kijk voor meer informatie op de THE website 

 • UM dertiende beste jonge universiteit ter wereld

  The Young University Rankings 2020

  De Universiteit Maastricht staat in 2023 op de dertiende plaats in de Times Higher Education (THE) ‘Young Universities’ ranking van beste jonge universiteiten ter wereld. De UM is er trots op dat haar inspanningen, onder meer op internationaliseringsgebied, zijn beloond in deze ranking.

  Daarnaast staat de UM op plek 19 in de QS ‘Top 50 under 50’ uit 2021.

  Deze speciale rankings voor jonge universiteiten laten zien welke universiteiten naar verwachting in de toekomst tot de wereldtop behoren.

   Ga naar de THE 'Young Universities’ 2023  
   Ga naar de QS ‘Top 50 under 50’ 2021