Master

Algemeen Programma

Het Algemeen Programma binnen de Master Nederlands recht geeft je de mogelijkheid om een eigen invulling te geven aan je master. Je stelt naar eigen inzicht je programma samen: je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit een 60-tal keuzeblokken en kiest dus niet voor een specialisatie in privaatrecht, staats- en bestuursrecht of handels- en ondernemingsrecht. De voorwaarden in het kader van het Algemeen Programma zijn het volgen van de verplichte blokken Rechtshandeling en Overeenkomst en tussen Publiek en Privaat: een Metajuridische Analyse, het volgen van vijf blokken uit de specialisatie gebonden blokken van de master Nederlands Recht, een keuzeblok en een masterthesis.

Stel je vraag aan een student

Studentambassadeur Kaat Pullens poseert op een collegebank

Maak kennis met Kaat, onze student ambassadeur voor Nederlands Recht.

Op Instagram deelt zij haar ervaringen met haar opleiding en leven in Maastricht. Volg haar voor een inkijkje in misschien wel jouw toekomst!

Heb je vragen over de master Nederlands Recht of over het (studenten)leven in Maastricht? Stuur Kaat dan een DM op Instagram, zij helpt je graag met je studiekeuze, net zoals de vorige ambassadeur haar heeft geholpen.

 Volg Kaat op Instagram en stel haar je vragen

Informatie events

Heb je interesse in een van onze masterprogramma's? Wij bieden je een ruim aanbod aan voorlichtingen aan en een-op-een contact met studenten en stafleden. Kom alles te weten over rechten studeren en het studentenleven in Maastricht!

Opleidingsvideo

Waarom is deze opleiding een goede keuze als je straks een togaberoep wilt uitoefenen? En wat vinden studenten van deze opleiding er eigenlijk van? In deze video leggen zij het uit.

Master Nederlands Recht

UM dertiende beste jonge universiteit ter wereld

Times Higher Education 'Young Universities' 2023