Master

Algemeen Programma

Het Algemeen Programma binnen de Master Nederlands recht geeft je de mogelijkheid om een eigen invulling te geven aan je master. Je stelt naar eigen inzicht je programma samen: je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit een 60-tal keuzeblokken en kiest dus niet voor een specialisatie in privaatrecht, staats- en bestuursrecht of handels- en ondernemingsrecht. De voorwaarden in het kader van het Algemeen Programma zijn het volgen van de verplichte blokken Rechtshandeling en Overeenkomst en tussen Publiek en Privaat: een Metajuridische Analyse, het volgen van vijf blokken uit de specialisatie gebonden blokken van de master Nederlands Recht, een keuzeblok en een masterthesis.

Informatie events

Heb je interesse in een van onze masterprogramma's? Wij bieden je een ruim aanbod aan voorlichtingen aan en een-op-een contact met studenten en stafleden. Kom alles te weten over rechten studeren en het studentenleven in Maastricht!

Opleidingsvideo

Waarom is deze opleiding een goede keuze als je straks een togaberoep wilt uitoefenen? En wat vinden studenten van deze opleiding er eigenlijk van? In deze video leggen zij het uit.

Master Nederlands Recht

UM dertiende beste jonge universiteit ter wereld

Times Higher Education 'Young Universities' 2023