Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Terug naar homepage
  • Opleidingsoverzicht

U bent hier

  1. Home
  2. Opleidingsoverzicht
  3. Master
  4. Global Health
  5. Waarom deze studie?
  • NL
  • EN
Vind een ander programma

Waarom deze studie?

Global Health

Ben je gedreven om complexe globale gezondheidsproblemen te analyseren en bij te dragen aan het aanpakken van gezondheidsongelijkheden? Dan is de master Global Health misschien wel het programma voor jou. Dit interdisciplinaire programma biedt je de kennis, methoden en praktische vaardigheden die je nodig hebt om effectief te functioneren in dit uitdagende werkveld. Je werkt nauw samen met docenten en medestudenten uit verschillende landen met diverse achtergronden, wat zorgt voor een unieke en inspirerende leerervaring.

Na je afstuderen ga je aan de slag als Global Health professional, waarbij je kennis over hoe lokale en mondiale dynamieken ziekte en gezondheid beïnvloeden kunt toepassen. Je kunt aan de slag als projectleider, beleidsmaker, onderzoeker, consultant of sociaal ondernemer. Mogelijke werkplekken zijn internationale instellingen, lokale en nationale overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties (NGO’s), academische instellingen of de industrie. Dit programma kan ook een waardevolle aanvulling zijn op je huidige werk als zorgprofessional.

Dit programma is iets voor jou als je:

  • je perspectief wilt verbreden en je heersende opvattingen over hoe we gezondheidsproblemen aanpakken in de mondiale context kritisch wilt heroverwegen;
  • analytischer en kritischer wilt leren denken over hoe we oplossingen vinden voor deze gezondheidsuitdagingen; 
  • je op een zinvolle manier wilt inzetten voor het bestrijden van gezondheidsongelijkheid en onrecht.
     
fhml ambassador 24

Aqsa, masterstudente Global Health post wekelijks over haar ervaringen op Instagram. Zij beantwoordt met plezier je vragen over het programma en het studentenleven in Maastricht.

Contacteer en volg Aqsa op Instagram.

Vraag een brochure aan

Een brede en multidisciplinaire benadering van Global Health

Wij benaderen Global Health vanuit verschillende perspectieven, waaronder de biologische, sociale, historische, politieke, economische en ecologische dimensies die invloed hebben op veranderende patronen van gezondheid en ziekte. We onderzoeken in het bijzonder hoe mondiale en lokale dynamieken op elkaar inwerken en elkaar beinvloeden, en hoe dit uitwerkt in verschillende contexten.

Je onderzoekt hoe global health wordt bestuurd, en welke actoren hierin een rol spelen. Ook onderzoek je de machtsverhoudingen tussen deze verschillende actoren. Door kritisch naar deze machtsverhoudingen te kijken, stellen we ook de aannames achter bepaalde gezondheidsbeleidsmaatregelen en interventies ter discussie. Dit stelt ons in staat om de bestaande benaderingen van ziekte en gezondheid te herdefiniëren en zo betere strategieën te ontwikkelen om de gezondheid wereldwijd te verbeteren.

Consortium voor Global Health

Ons programma is ingebed in het Consortium voor Global Health, dat bestaat uit meerdere partneruniversiteiten over de hele wereld. De partners bieden masteropleidingen in Global Health of Public Health, elk vanuit hun eigen unieke perspectief. Via dit samenwerkingsverband krijg je toegang tot een internationale gemeenschap van Global Health-experts en belanghebbenden, werkzaam in de publieke sector, het maatschappelijk middenveld en de industrie.

Samenwerken met partnerinstellingen over de hele wereld

Succesvolle initiatieven in Global Health vereisen intensieve grensoverschrijdende samenwerking. Dit programma biedt de unieke mogelijkheid om direct samen te werken met partneruniversiteiten over de hele wereld. Dit omvat partners in Bangladesh, Canada, Colombia, India, Japan, Noorwegen, Soedan, Thailand en de Verenigde Staten.

Je werkt samen met UM-studenten en studenten van onze partneruniversiteiten, virtueel tijdens de cursussen Foundations of Global Health I en II en persoonlijk tijdens een jaarlijks twee weken durend Learning Symposium. Zo ontwikkel je samenwerkings- en reflectieve vaardigheden.

Je hebt ook de mogelijkheid om een gespecialiseerd keuzetraject te volgen aan een van onze partneruniversiteiten of hier in Maastricht. Studenten die de UM-keuzevakken volgen, zullen hierbij samenwerken met studenten van onze partnerinstellingen.
 

De sterktes van onze faculteit

Employability

Onze onderwijsfilosofie, gebaseerd op actief, Probleemgestuurd Onderwijs, maakt gebruik van realistische taken en opdrachten, zodat jij je kunt voorbereiden op de opdrachten die je ook in je werkende leven zult tegenkomen. Je werkt nauw samen met medestudenten, stafleden en professionals wereldwijd, waardoor je je professionele netwerk kunt uitbreiden. Daarnaast zijn er gerichte activiteiten en evenementen, zoals een mastercarrièretraject, een carrièredag en een alumni- en netwerksessie tijdens het Learning Symposium, die je voorbereiden op je werk als Global Health professional. Uit recent onderzoek blijkt dat de competenties die je in het programma opdoet, goed overeenkomen met de vaardigheden die werkgevers in de sector zoeken.

Thesis

Tijdens het programma voer je een thesisonderzoek uit onder nauw toezicht van een academische begeleider. Je kunt een thesisproject kiezen uit een lijst of er zelf een organiseren, waarbij je kunt werken met diverse onderwerpen, methodologische benaderingen en lokaties. Je hebt de keuze om een kwalitatieve of kwantitatieve aanpak te gebruiken; je kunt een deskstudie doen (bijvoorbeeld een literatuuronderzoek of beleidsanalyse) of een project dat veldwerk omvat; je kunt samenwerken met een organisatie of meer zelfstandig. Onderwerpen kunnen zijn: infectieziekten, gezondheidsongelijkheden en toegang tot zorg, planetaire gezondheid, geestelijke gezondheid, moeder- en kindzorg, gezondheidstechnologie en gezondheidscommunicatie.

Internationaal adviesorgaan

Ons programma maakt deel uit van het Consortium voor Global Health. Dit consortium wordt geadviseerd door een gezamenlijke internationale adviesraad, bestaande uit leiders en experts uit het werkveld, waaronder vertegenwoordigers uit de industrie, overheids- en niet-gouvernementele organisaties, en de academische wereld. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is de erevoorzitter van deze adviesraad. Het adviesorgaan komt jaarlijks bijeen, waarbij de vergaderlocaties rouleren tussen de partnerinstellingen. Voor meer informatie, zie https://gh-consortium.org/advisory-board/

PREMIUM honours programma

Wil je tijdens je studie extra ervaring opdoen in de echte wereld? Het PREMIUM honoursprogramma helpt je de ervaring op te doen en de vaardigheden te ontwikkelen waar werkgevers naar op zoek zijn. Als onderdeel van een team van studenten en onder begeleiding van onze academische staf werk je ongeveer drie maanden aan een praktijkopdracht voor een bedrijf, NGO of onderwijsinstelling. Je werkt ook aan een persoonlijk ontwikkelingsplan, krijgt intensieve individuele coaching en volgt masterclasses en workshops. Dit alles neemt ongeveer 250 uur in beslag, maar het levert je een leven lang voordelen op.

Share this page:

  • Facebook logo Facebook
  • Twitter logo Twitter
  • LinkedIn logo LinkedIn
  • Forward
  • Pinterest
  • Reddit logo Reddit
  • Bachelor
  • Master
  • Professionals
  • Overige cursussen

Global Health

  • Waarom deze studie?
  • Vakken & curriculum
  • Jouw toekomst
  • Toelatingseisen
  • Toelating & inschrijving
  • Collegegelden
  • Contact & meet us