Master

Economics

Ben je geïnteresseerd in het onderzoeken en oplossen van maatschappelijke uitdagingen zoals ongelijkheid, klimaatverandering of technologische verandering? Wil je leren hoe je aanbevelingen voor bedrijven kunt ontwikkelen of beleid kunt maken om deze uitdagingen aan te pakken? Dan is deze masteropleiding Economics misschien iets voor jou!  

Dit programma volgt een unieke challenge-driven onderwijsaanpak, met een focus op het oplossen van de meest urgente maatschappelijke vraagstukken van dit moment. Dit betekent dat je leert gebruik te maken van economische theorieën en empirische methoden om wereldwijde uitdagingen aan te pakken. Je hebt een uitgebreide verzameling theorieën en methoden, variërend van arbeidseconomie, groeitheorie en industriële organisatie tot gedrags- en experimentele economie, toegepaste econometrie en data science. Afhankelijk van je voorkeur kun je in dit programma specialisaties kiezen die betrekking hebben op de volgende drie maatschappelijke uitdagingen:  

  1. Inequality and social inclusion  
  2. Sustainable and resilient economies  
  3. Technology, markets and societal change  

Meer informatie over deze MSc:   

MSc Economics

Praat met onze studentenambassadeurs

De MSc studentenambassadeurs helpen je graag met al je vragen.

Julian Slotman

Julian Slotman SBE Alumni

 Meet our graduate 

‘’Studeren aan de UM is de beste beslissing van mijn leven geweest! Houd een open blik en grijp elke kans aan om te groeien, dan zul je alleen maar de meest waardevolle ervaringen opdoen.’’ 
 

Naam: Julian Slotman 
Bedrijf: United Nations / Department for Economic and Social Affairs (UN/DESA) 
Positie: Associate Economic Affairs Officer 

 

Meer informatie over je baanvooruitzichten na deze opleiding

Maastricht University School of Business and Economics

Master-informatiebijeenkomsten

Ben je geïnteresseerd in masteropleidingen van de School of Business and Economics? Kom meer te weten over één van de meest internationale universiteiten van Europa en verdiep je in de master van jouw keuze tijdens deze evenementen: 

  1. Master's Open Day | Schrijf je in voor de volgende open dag

  2. Online infosessies | Schrijf je in voor een online infosessie

Pre-master Economics

Wil je deze master volgen, maar voldoe je niet aan de toelatingseisen? Overweeg dan ons pre-masterprogramma, een voorbereidingsprogramma van 6 maanden dat is afgestemd op deze specifieke masteropleiding. De pre-masterprogramma's zijn bedoeld voor studenten met een Applied Science Degree (HBO) of een BSc-diploma in een ander vakgebied. 

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze opleidingen:

Meer weten over onze masteropleidingen? 
Vraag een brochure aan 

All the rankings from the SBE programme