Bachelor

Geneeskunde

Mensen helpen bij hun zorgbehoeften

Heb je altijd al mensen willen helpen gezond te blijven of hun gezondheid te verbeteren? Ben je nieuwgierig, beschik je over goede interpersoonlijke vaardigheden en kun je goed in groepsverband werken? Dan is een bachelor Geneeskunde aan de Universiteit Maastricht wellicht iets voor jou.

De integratie van kennis, vaardigheden en houding staat centraal in het onderwijs, met authentieke taken uit het professionele veld als basis voor het leerproces. De kleinschaligheid en zelfstandigheid van de leerteams zorgt voor een actieve interactie met medestudenten en docenten. De bachelor Geneeskunde legt in het onderwijs de nadruk op samenwerkend leren en zelfreguleren van het eigen leerproces. Vanaf dag één werk je samen met je medestudenten aan authentieke professionele taken in kleine leerteams die, ondersteund door een leerteamcoach, zelfstandig invulling geven aan hun bijeenkomsten. Jouw opleiding aan de Universiteit Maastricht bereidt je voor op je toekomstige beroep en begeleidt je in je persoonlijke ontwikkeling.

Na het afronden van het bachelorprogramma zet bijna elke student zijn studie voort met een masterprogramma.. Als je doorstroomt naar de master Geneeskunde ben je. zodra je het masterprogramma hebt voltooid, klaar en gekwalificeerd om te werken als arts, bijvoorbeeld in een huisartsenpraktijk in de volksgezondheid of in een ziekenhuis. Je kunt je opleiding voortzetten om een specialist te worden in een van de vele medische disciplines. Daarnaast kun je ook gaan werken in onderzoek. Je kunt in plaats van de master Geneeskunde ook doorgaan met een andere master in het gezondheids(zorg)domein.

Heb je vragen voor een student Geneeskunde? Volg onze student ambassadeur Lise op Instagram 

Lees meer:

Students going the extra mile

Bezoek de Bachelor Open Dag op 12 oktober 2024

Ontdek meer over een van de meest internationale universiteiten in Europa, ervaar onze unieke benadering van het onderwijs, verdiep je in het programma van je keuze en ontdek onze prachtige stad. De volgende Bachelor Open Dag vindt plaats op 12 oktober 2024.

Registreer je voor dit evenement.

reusable_banner_experience_dayv3.jpg

Ervaar het leven als student op onze faculteit

Wil je graag een gezondheidsopleiding volgen? Bezoek onze evenementen voor studiekiezers en ervaar het leven als student op de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences.

Leer meer over de evenementen die we aanbieden.

Vergelijk onze bacheloropleidingen

reusable_banner_vergelijkingstool.jpg

Wil je een gezondheidsopleiding volgen, maar ben je nog niet zeker over je keuze? Om je te helpen, hebben we een handige tool ontwikkeld om onze bacheloropleidingen te vergelijken in inhoud, toelatingseisen en toekomstmogelijkheden.

Vergelijk de bacheloropleidingen

 

Ontdek de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences met deze interactieve rondleiding. 
Jij beslist wat je wil verkennen. Neem een kijkje in onze laboratoria en collegezalen of ontdek de studieverenigingen.
Druk op play en ga mee met onze studenten terwijl ze je rondleiden op onze campus.

Campus Tour Desktop - FHML redirect