Jouw toekomst
Met een master Nederlands Recht kun je veel kanten op. Afgestudeerden vinden werk in de meest uiteenlopende functies. Er werken juristen bij juridische afdelingen van grote concerns en banken, als ambtenaar op ministeries, als jurist bij internationaal opererende organisaties, provincies, gemeenten en universiteiten. Ook in kaderfuncties bij de politie of het gevangeniswezen werken juristen. Omdat de combinatie van de bachelor Rechtsgeleerdheid en de master Nederlands Recht je bijna in alle gevallen ‘civiel effect’ geeft, heb je de mogelijkheid een opleiding in de advocatuur of rechterlijke macht te volgen.
Beroepsperspectief
Alumni met de specialisatie Privaatrecht werken momenteel als (bedrijfs)jurist, advocaat, juridisch medewerker, legal trainee, schadebehandelaar, expert personenschade, procureur, managing director, secretaris, gemeenteraadslid, onderzoeker, docent, bestuurder, legal advisor,projectmanager, associate, policy officer, letselschadespecialist, buitengriffier en mediator. Een greep uit de werkgevers: advocatenkantoor, universiteit, hogeschool, ABN-AMRO, belastingdienst, Boels verhuur, CIZ, notariskantoor, Europese Commissie, Human Rights Watch, Jurofoon, Kluwer, Ministerie van Buitenlandse Zaken, provincie, Reed Business, Rijkswaterstaat, Vodafone.
Werkvelden
Als afgestudeerd jurist met een Master Nederlands Recht ben je breed inzetbaar in zowel de profit- als de non-profitsector. Met de specialisatie Privaat Recht ben je immers opgeleid om te adviseren in geschillen tussen (natuurlijke en rechts)personen. Hierbij kun je denken aan conflicten tussen een verzekeraar en zijn cliënt, een verhuurder en zijn huurder, maar ook aan arbeidsconflicten tussen werkgevers en werknemers. Uiteraard is de master ook een geschikte basis voor promotieonderzoek en een academische carrière.