Master

Privaatrecht

Een boeiende reis door het complexe web van burgerlijke verhoudingen; dat is wat de master Privaatrecht je biedt. Je verdiept je in alle facetten van het privaatrecht, van het verbintenissenrecht en het goederenrecht tot het personen- en familierecht. Bovendien leer je aan het einde van het academisch jaar dat er geen strikte grens is tussen publiek- en privaatrecht. Je krijgt inzicht in het optreden van de overheid in privaatrechtelijke verhoudingen. Ook wordt in deze master aandacht besteed aan het burgerlijk procesrecht, zodat je bent voorbereid op een togaberoep. Deze master gaat verder dan alleen theorie. In de onderwijsgroepen en colleges duik je de praktijk in en ontwikkel je de vaardigheden die je nodig hebt voor een succesvolle carrière. Of je nu droomt van de advocatuur, het notariaat, de rechterlijke macht, het bedrijfsleven of de wetenschap, deze master legt de basis voor jouw toekomst.

Stel je vraag aan een student

Studentambassadeur Kaat Pullens poseert op een collegebank

Maak kennis met Kaat, onze student ambassadeur voor Nederlands Recht.

Op Instagram deelt zij haar ervaringen met haar opleiding en leven in Maastricht. Volg haar voor een inkijkje in misschien wel jouw toekomst!

Heb je vragen over de master Privaatrecht of over het (studenten)leven in Maastricht? Stuur Kaat dan een DM op Instagram, zij helpt je graag met je studiekeuze, net zoals de vorige ambassadeur haar heeft geholpen.

 Volg Kaat op Instagram en stel haar je vragen

Informatie events

Heb je interesse in een van onze masterprogramma's? Wij bieden je een ruim aanbod aan voorlichtingen aan en een-op-een contact met studenten en stafleden. Kom alles te weten over rechten studeren en het studentenleven in Maastricht!

Opleidingsvideo

Waarom is deze opleiding een goede keuze als je straks een togaberoep wilt uitoefenen? En wat vinden studenten van deze opleiding er eigenlijk van? In deze video leggen zij het uit.

Master Nederlands Recht