Waarom deze studie?
De medische wereld is constant in beweging en daar moet je als arts op kunnen anticiperen. In de master Geneeskunde leer je dat. Als ‘arts van morgen’ ben je niet alleen iemand die kwalitatief goede zorg verleent. Je beseft dat zorg op maat nodig is en hebt duidelijk oog voor de kwaliteit van leven van de patiënt. In de opleiding ga je problemen van patiënten analyseren, identificeren en oplossen. Je leert hoe je daarin kunt en moet samenwerken met andere disciplines. Patiëntproblemen staan immers vaak niet op zichzelf. Ook leer je hoe je altijd nieuwe kennis kunt aanboren om patiënten nu en in de toekomst te helpen. Tot slot doe je zelf onderzoek.
Brede ervaring
In de masteropleiding Geneeskunde is de onderwijstijd beperkt. Het accent ligt op de praktijk van de gezondheidszorg. Als co-assistent doe je brede ervaring op in onder andere ziekenhuizen en een huisartspraktijk. De opleiding is vooral patiënt georiënteerd: je hebt veel contact met patiënten en brengt theorie in de praktijk. Je probeert problemen op te lossen op basis van bestaande kennis en nieuwe kennis die je zelf opdoet. Daarnaast blijft ruim voldoende tijd over voor het vergaren van informatie, zelfstudie en oefening.
De co-schappen in beeld
Tijdens de co-schappen krijg je een breed beeld van de gezondheidszorg en het onderzoek, het curriculum is namelijk zo samengesteld dat je co-schappen loopt bij heel uiteenlopende specialismes, zoals Neurowetenschappen, Huisartsgeneeskunde en Sociale Geneeskunde en ook Wetenschapsparticipatie (WESP) en Participatie in de gezondheidszorg (GEZP). Daarnaast specialiseer je je in blokken zoals ‘Beschouwend’, ‘Snijdend’, ‘Moeder en Kind’. Naast deze verplichte onderwerpen doe je twee co-schappen binnen een specialisatie naar keuze. Hiermee kun je er achter komen waar jouw passies en ambities binnen de Geneeskunde liggen.
Programma
Tijdens de master volg je het volgende programma:
- Beschouwend (12 weken)
- Snijdend (12 weken)
- Moeder en Kind (10 weken)
- Neurowetenschappen (18 weken)
- Huisartsgeneeskunde en Sociale Geneeskunde (12 weken)
- Keuzeblok A (8 weken)
- Keuzeblok B (10 weken)
- Wetenschapsparticipatie (WESP) (20 weken)
- Participatie in de gezondheidszorg (GEZP) (18 weken)
Meer weten over het programma? Ga dan naar de Vakken & Curriculum pagina.