Toelatingseisen
Op deze pagina vind je belangrijke details m.b.t. het aanmeldproces (zoals deadlines, toelatingseisen, benodigde documenten en beoordeling) voor de masteropleiding Recht en Arbeid, specialisatie Arbeid en Gezondheid voor studiejaar 2024-2025.
Belangrijke deadlines voor een aanmelding voor deze opleiding
De masteropleiding Arbeid en Gezondheid begint in september.
Onderstaande deadlines zijn van toepassing voor een aanmelding om in september 2024 te starten.
Als je je voor een opleiding wil aanmelden, of bezig bent met een aanmelding, is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de deadlines die voor jou van belang zijn. De deadlines die belangrijk zijn bij een aanmelding voor deze opleiding zijn in de tabel hieronder weergegeven.
Tip: als je deze webpagina op je telefoon bekijkt, raden we je aan de landscape modus te gebruiken.
Datum | Wat je moet weten met betrekking tot deze datum |
---|---|
1 oktober 2023 | Studielink is open voor aanmeldingen voor het studiejaar 2024-2025 |
Tot en met 1 mei 2024, 23:59 CET | Deadline voor het afronden van het hele aanmeldingsproces voor niet-EU/EER aanmelders (deze aanmelders hebben een visum of verblijfsvergunning nodig) |
Tot en met 1 juni 2024, 23:59 CET |
Deadline voor het afronden van het hele aanmeldingsproces voor aanmelders uit de EU/EER of Zwitserland. |
Algemene eisen: vooropleiding
De toelatingseisen van studiejaar 2024-2025 voor de masteropleiding Recht en arbeid, specialisatie Arbeid en Gezondheid zijn afhankelijk van je vooropleiding. Kijk hieronder welke toelatingseisen op jou van toepassing zijn.
Afgestudeerden van een relevante universitaire bacheloropleiding in de rechten
Je komt in aanmerking voor toelating als je een diploma hebt van de bachelor opleidingen:
Rechtsgeleerdheid
Fiscaal Recht
Heb je de bachelor European Law School gedaan, dan moet je daarnaast ook een Minor-aantekening Nederlands Recht hebben.
Pre-master Rechten
Heb je niet de juiste vooropleiding om direct aan een masteropleiding in Rechten te mogen beginnen? Dan kun je je aanmelden voor de pre-master Rechten. Dit is een voorbereiding voor studenten met een HBO- of WO- bachelordiploma die een universitaire master in Rechten willen behalen aan de UM Faculteit der Rechtsgeleerdheid maar niet direct toelaatbaar zijn.
Taaleisen bij een Nederlandstalige bachelor en master
Bij deze opleiding is Nederlands de instructietaal. Je moet het Nederlands daarom voldoende beheersen om intensieve en uitdagende vakken in het Nederlands te kunnen volgen en om toetsen in het Nederlands af te kunnen leggen.
Beantwoord onderstaande vragen om te achterhalen of je aan de taaleisen voldoet.
Benodigde documenten voor het aanmeldproces
Tijdens het aanmeldproces voor deze opleiding moet je een aantal taken uitvoeren, waarvoor je vaak documenten zult moeten uploaden. Hieronder geven we alvast een overzicht van welke documenten je (misschien) moet voorbereiden.
Benodigde documenten voor alle aanmelders voor deze opleiding
- Een recente pasfoto*
De pasfoto moet voldoen aan bepaalde richtlijnen.
- Een kopie van je geldig paspoort of EU-identiteitskaart*
Maak een kopie van de pagina met je persoonsgegevens. Sla deze kopie op als “paspoortkopie” en niet als “paspoortfoto”.
- Een kopie van je meest recente cijferlijst en een kopie van je diploma indien je dat al behaald hebt
Als je nog niet bent afgestudeerd, kun je officiële cijferlijsten van je bacheloropleidingen uploaden.
*Als UM-student hoef je dit document niet te uploaden in de MyApplication portal. Mocht je paspoort echter niet meer geldig zijn op 1 september 2024, dan moet je alsnog een kopie van je paspoort uploaden dat wel op deze datum geldig is. Als dit het geval is, dan krijg je hiervoor een specifieke taak in de MyApplication portal te zien.
Documenten die nodig kunnen zijn afhankelijk van je (academische) achtergrond
- Bewijs van je Nederlandse taalvaardigheid
Beantwoord de vragen met betrekking tot taaleisen onder het kopje ‘Taaleisen bij een Nederlandstalige bachelor en master’ op deze webpagina om erachter te komen of je aanvullend bewijs moet aanleveren. In de uitleg die je na het beantwoorden van de vragen te zien krijgt staat welke documenten je kunt gebruiken om je taalvaardigheid aan te tonen.
Let op: alle documenten moeten in het Nederlands, Engels of Duits zijn.
Hoe beoordelen we je aanmelding?
Als je je voor een opleiding wil aanmelden, of bezig bent met een aanmelding, is het fijn om te weten hoe jouw aanmelding beoordeeld wordt. Meer informatie hierover vind je in dit onderdeel.
Op grond van de door jou aangeleverde documenten en de toelatingsprocedure neemt de UM een beslissing over je toelating. Wanneer een besluit is genomen over je toelating, ontvang je hierover een e-mail van de UM.
Let op: alleen volledige aanmeldingen worden beoordeeld. We raden je daarom aan je te houden aan de deadlines die in de tabel onder het kopje ‘Belangrijke deadlines voor een aanmelding voor deze opleiding’ op deze pagina staan vermeld. We streven ernaar om binnen drie tot vier weken je aanmelding te beoordelen en de uitkomst van deze beoordeling aan je te communiceren.