Laurie Rubega (Rwanda), Data Science and Artificial Intelligence
De structuur en ondersteuning van de bachelor hielpen me echt op weg, ik merkte dat ik het sneller onder de knie kreeg dan ik had verwacht!

“Toen ik aan de opleiding begon, had ik geen achtergrond in programmeren, dus werd ik een beetje nerveus van de gedachte om diep in opdrachten en examens te duiken. Ik bleef me afvragen of ik niet te veel hooi op de vork had genomen. Maar naarmate de tijd verstreek, besefte ik dat de opleiding best te doen is. De structuur en ondersteuning van de bachelor hielpen me echt op weg, ik merkte dat ik het sneller onder de knie kreeg dan ik had verwacht!”

Project Centered Learning (PCL) is een van de onderdelen van Data Science en Artificial Intelligence die Laurie het leukst vindt: “Het is een super praktijkgerichte benadering van onderwijs. In plaats van alleen traditionele colleges en examens, werken we aan projecten met uitdagingen uit de echte wereld. Elk semester duiken we in twee projecten, dus tegen het einde van onze driejarige bachelor hebben we een aantal verschillende scenario’s aangepakt en opgelost. PCL overbrugt de kloof tussen theorie en praktijk. Ik vind het geweldig omdat het voelt alsof je al een werkende professional bent, die leert door te doen. Het is absoluut een van de coolste onderdelen van mijn academische ervaring tot nu toe.”

“Ik heb een paar plannen voor na mijn afstuderen. Allereerst duik ik meteen in de wereld van Data Science en Artificial Intelligence. Er gebeuren veel baanbrekende ontwikkelingen op dit gebied waarvan ik deel wil uitmaken. Maar ik wil meer dan alleen werken; Ik droom ervan de wereld rond te reizen en misschien samen te werken aan een aantal supergave projecten met internationale teams. Ik probeer zoveel mogelijk wereldwijde ervaring op te doen.”

Other testimonials

  • student ambassador Mathijs Brouwers
    Mathijs Brouwers (Nederland), Data Science and Artificial Intelligence
    DSAI is een no-nonsense opleiding. In het eerste jaar leg je de basis voor je carrière als datawetenschapper of AI-professional.
  • Marcell Ignéczi
    Marcell Ignéczi (Hungarije), Bsc Data Science and Artificial Intelligence / Msc Data Science for Decision Making
    De theoretische kennis die ik opdeed, had ik niet tijdens mijn werk kunnen leren.
  • Lachende meid
    Amanda Kane, Data Science and Artificial Intelligence
    Het mooie is dat deze theorie direct toepasbaar is in de praktijk.
  • Vrouw staat voor heg
    Camille Bouvy, Data Science and Artificial Intelligence
    Toen ik hier kwam, was ik in eerste instantie wat gespannen omdat ik nog nooit eerder had geprogrammeerd. Maar dit bleek geen enkel probleem te zijn.