Mathijs Brouwers (Nederland), Data Science and Artificial Intelligence
DSAI is een no-nonsense opleiding. In het eerste jaar leg je de basis voor je carrière als datawetenschapper of AI-professional.

Mathijs koos voor de bachelor Data Science and Artificial Intelligence omdat hij altijd al geïnteresseerd was in computers en het programmeren ervan. "Ik wil leren hoe ik inzicht kan halen uit grote hoeveelheden data." Zijn bacheloropleiding omschrijft hij als volgt: “DSAI is een no-nonsense studie. In het eerste jaar leg je de basis voor je carrière als datawetenschapper of AI-professional. Die basis kan behoorlijk abstract zijn, soms lijkt alsof de verschillende vakken nauwelijks met elkaar samenhangen. Maar later zul je merken dat cursussen elkaar aanvullen en op elkaar voortbouwen.'

Vooral programmeervakken vindt Mathijs leuk. "Deze vakken geven direct voldoening; Je creëert echt iets nuttigs." Hij vindt het leuk om met zijn nieuwe vrienden om te gaan: "De colleges zijn vrij groot, dus er zijn altijd mensen met wie je makkelijk contact maakt. Ik speel graag pool, en dat doen we vaak 's avonds onder het genot van een drankje. Maastricht is een hele leuke stad. De parken zijn prachtig. Er zijn veel leuke restaurants en plekken om te feesten."

Mathijs particularly enjoys programming courses. "These courses give immediate gratification; you are really creating something useful." He enjoys hanging out with his new friends: "The classes are quite large, so you will always find people to connect with. I enjoy playing pool, and we frequently play it in the evenings while having a drink. Maastricht is a very nice city. The parks are beautiful. There are many nice restaurants and places to party."

Other testimonials

  • DSAI student ambassador laurie rubega
    Laurie Rubega (Rwanda), Data Science and Artificial Intelligence
    De structuur en ondersteuning van de bachelor hielpen me echt op weg, ik merkte dat ik het sneller onder de knie kreeg dan ik had verwacht!
  • Marcell Ignéczi
    Marcell Ignéczi (Hungarije), Bsc Data Science and Artificial Intelligence / Msc Data Science for Decision Making
    De theoretische kennis die ik opdeed, had ik niet tijdens mijn werk kunnen leren.
  • Lachende meid
    Amanda Kane, Data Science and Artificial Intelligence
    Het mooie is dat deze theorie direct toepasbaar is in de praktijk.
  • Vrouw staat voor heg
    Camille Bouvy, Data Science and Artificial Intelligence
    Toen ik hier kwam, was ik in eerste instantie wat gespannen omdat ik nog nooit eerder had geprogrammeerd. Maar dit bleek geen enkel probleem te zijn.