Alora Brown (België), Maastricht Science Programme
Ik koos voor de Universiteit van Maastricht vanwege de internationale reputatie van de universiteit als een van de betere jonge universiteiten en haar centrale ligging.

“Ik koos voor de Universiteit Maastricht vanwege de internationale reputatie van de universiteit als een van de betere jonge universiteiten en haar centrale ligging. Ik hou van Maastricht als stad en vind het leuk om er mensen van over de hele wereld te ontmoeten," zegt Alora. Studeren aan de Universiteit Maastricht in kleine groepen van medestudenten maakt het gemakkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten. “Ik heb hier geweldige vrienden gemaakt tijdens de lessen in tutorgroepen.”

“Vanaf het begin geniet ik van mijn studie en zal dat ook blijven doen”, vervolgt ze. “Het Probleemgestuurd Onderwijs was nieuw voor me, het veranderde mijn leerstijl. Nog steeds heb ik het gevoel dat ik actief nieuwe concepten leer in plaats van ze gewoon te onthouden. Ik vind het leuk dat ik mijn eigen curriculum kan samenstellen en kan kiezen voor de onderwerpen en vakken die mij interesseren, zoals microbiologie, menselijke anatomie en fysiologie en endocrinologie.” Ondanks haar duidelijke voorkeur voor de levenswetenschappen, maakte Alora nog geen keuze voor haar master. "Tussen het afstuderen en het starten van mijn master, wil ik eerst reizen," zegt ze.

Other testimonials

  • Emma Small
    Emma Small (Nederland), Maastricht Science Programme
    Ik leer beter door met mensen te praten of naar ze te luisteren dan door boeken te lezen. PGO past daarom goed bij mijn leerstijl waardoor ik sneller leer.