Emma Small (Nederland), Maastricht Science Programme
Ik leer beter door met mensen te praten of naar ze te luisteren dan door boeken te lezen. PGO past daarom goed bij mijn leerstijl waardoor ik sneller leer.

"De vrijheid om ’s avonds laat nog te gaan rennen of sterren te kijken tot drie uur 's nachts of te eten wanneer je maar zin hebt en zelfs de hele dag in bed te blijven op dagen dat je geen les hebt, het is echt fantastisch,” zegt Emma Small. Ze geniet van de vrijheid en plezier van het studentenleven. “Maar, ik kwam erachter dat ik ook moet koken, mijn kamer schoon moet houden en de was moet doen, wat meer tijd kost dan je denkt.”

Emma begon in 2022 met haar bacheloropleiding bij het Maastricht Science Programme. Ze verhuisde van Den Bosch naar Maastricht. Het Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) was voor haar één van de belangrijkste redenen om voor MSP te kiezen. “PGO is een vorm van onderwijs waarbij je leert door vragen te stellen en je ervaringen met andere studenten te delen. Dit student-tot-student onderwijs is zeker bij het Maastricht Science Programma erg zinvol vanwege de grote verschillen in de achtergrond van je medestudenten en daarmee de kennis die ze kunnen delen. Dat werkt beter dan luisteren naar een leraar die uitleg geeft waarna je een paar oefeningen maakt. Ik leer beter door met mensen te praten of naar ze te luisteren dan door boeken te lezen. PGO past daarom goed bij mijn leerstijl waardoor ik sneller leer.”

Emma focust haar studie bij MSP op de kwantumwereld, ze volgt vakken over kwantummechanica, natuurkunde en chemie. “Omdat MSP je de vrijheid geeft je eigen curriculum samen te stellen, kan ik vakken over natuur- en scheikunde volgen. Na mijn bachelor, wil ik verder studeren met een master over kwantumnatuurkunde of kwantumchemie.”

Other testimonials

  • Alora Brown
    Alora Brown (België), Maastricht Science Programme
    Ik koos voor de Universiteit van Maastricht vanwege de internationale reputatie van de universiteit als een van de betere jonge universiteiten en haar centrale ligging.