Stefanos Zoidis (Griekenland), Imaging Engineering
Ik kan me specialiseren als een vaardige ingenieur in beeldvormende technieken of me ontwikkelen als uitstekende wetenschapper, die met deze technieken moleculaire interacties bestudeert.

“Ik koos om twee belangrijke redenen voor Imaging Engineering aan de Universiteit Maastricht. Allereerst ontdekte ik in het curriculum dat ik me kan specialiseren als een vaardige ingenieur in imaging technieken of me ontwikkelen als uitstekende wetenschapper, die met deze technieken moleculaire interacties bestudeert. Als tweede beschikken we, door de samenwerking van de Universiteit Maastricht met diverse instituten, over instrumenten waarmee we op professioneel niveau onderzoek kunnen doen.”

Wat was je eerste indruk van je master bij de Universiteit Maastricht?

“Al tijdens mijn eerste vakken realiseerde ik me dat we omgeven werden door wetenschappers en docenten die een expert zijn in hun vakgebied, en dat we werken met de modernste instrumenten.”

Hoe zou je Probleemgestuurd Leren aan een vriend beschrijven?

“Probleemgestuurd Leren is een ongelofelijke lesmethode. Onze docenten confronteren ons met echte wetenschappelijke problemen. Door nauw met je docenten en medestudenten samen te werken, breid je je kennis uit. Je leert door samenwerking om het soort problemen op te lossen waarmee je tijdens je carrière ook te maken krijgt. De nauwe interacties tussen medewerkers en studenten zijn de sleutel tot succesvolle samenwerking en de docenten van Imaging Engineering hebben alle aandacht voor ons.

Wat vind je van de stad Maastricht? 

“Het studentenleven in Maastricht bloeit volop, met mensen van over de hele wereld. De natuurwetenschappen en het leven in Maastricht gaan er ieder jaar op vooruit. Als het gaat om studeren, verwacht ik dat Maastricht de nummer één bestemming van de wereld wordt.”

Other testimonials

  • Girl on terras
    Ishika Mahajan, (India), Imaging Engineering
    Ik wil leren over biologie en scheikunde en deze disciplines integreren in de engineering principes die ik tijdens mijn bacheloropleiding leerde. De Universiteit Maastricht biedt deze mogelijkheid.
  • Ian Anthony
    Dr. Ian Anthony, Imaging Mass Spectrometry (IMS), M4i, Faculty of Health, Medicine and Life Sciences
    Weinig instellingen hebben zulke geavanceerde beeldvormingsinstrumentatie - en nog minder bieden uitgebreide praktijkervaring met deze topinstrumenten aan.