Ishika Mahajan, (India), Imaging Engineering
Ik wil leren over biologie en scheikunde en deze disciplines integreren in de engineering principes die ik tijdens mijn bacheloropleiding leerde. De Universiteit Maastricht biedt deze mogelijkheid.

“Toen ik een masterstudie zocht, neigde ik naar Biomedische Engineering met een mix van mechanische en technische engineering. Ik wilde leren over biologie en scheikunde en deze disciplines integreren in de engineeringprincipes die ik tijdens mijn bacheloropleiding leerde. De Universiteit Maastricht bood deze mogelijkheid.”

Wat was je eerste indruk van je master aan de Universiteit Maastricht?

“Mijn eerste indruk was, op een goede manier, overweldigend. Het niveau ligt hoog en de studie is veeleisend, maar dat is het helemaal waard. In het begin doorliepen de docenten interessante beeldvormende technieken met ons, zoals echoscopie, microscopie, spectroscopie, MRI en CT. Deze introductie liet ons zien wat ons te wachten stond en waarover we meer zouden leren.”

Wat vind je van de stad Maastricht?

“Maastricht is erg mooi; de architectuur is meer Belgisch dan in de rest van Nederland. Dat geeft de stad een heel ander karakter ten opzichte van andere Nederlandse steden. De Belgische invloed beperkt zich niet alleen tot de architectuur, maar zit ‘m ook in het eten. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde vlaai en de bieren. De nabijheid van steden als Aken, Keulen, Brussel en landen als Luxemburg en Frankrijk maken het een unieke stad om in te wonen.”

Hoe is je studentenleven?

“Vorig jaar verhuisde ik naar Maastricht en tot nu toe is het studentenleven hier geweldig. Met plezier sport ik bij UM SPORT en ga ik met mijn medestudenten naar allerlei activiteiten in de stad. Er zijn veel studentenverenigingen, voor bijna elke hobby wel eentje. Ik kijk ernaar uit om me bij één van die verenigingen aan te sluiten.”

Other testimonials

  • Stefanos Zoidis
    Stefanos Zoidis (Griekenland), Imaging Engineering
    Ik kan me specialiseren als een vaardige ingenieur in beeldvormende technieken of me ontwikkelen als uitstekende wetenschapper, die met deze technieken moleculaire interacties bestudeert.
  • Ian Anthony
    Dr. Ian Anthony, Imaging Mass Spectrometry (IMS), M4i, Faculty of Health, Medicine and Life Sciences
    Weinig instellingen hebben zulke geavanceerde beeldvormingsinstrumentatie - en nog minder bieden uitgebreide praktijkervaring met deze topinstrumenten aan.