Master

Fundamental Neuroscience

Wat is de moleculaire biologie achter het geheugen? Welke genetische veranderingen maken mensen kwetsbaarder voor stress en depressie? En welke cellulaire doelen kunnen worden gebruikt om Alzheimer te behandelen? Als deze vragen je intrigeren, is de specialisatie Fundamental Neuroscience wellicht iets voor jou. Je bestudeert de mechanismen die ten grondslag liggen aan psychologische processen, evenals psychiatrische en neurologische stoornissen. De vakken zijn georganiseerd aan de hand van de mechanismen en stoornissen, inclusief praktische trainingssessies waarin je de laboratoriumvaardigheden verkrijgt die je nodig hebt om deze te bestuderen. Je krijgt ook diverse vakken ter verbetering van je academische vaardigheden, zoals het schrijven van werkstukken en onderzoeksvoorstellen. Als je de opleiding hebt afgerond, heb je alle kennis en vaardigheden opgedaan die je nodig hebt voor een academische carrière in fundamentele neurowetenschap.

Vraag het een student!

Dit is Alicja: de student-ambassadeur voor Cognitive Neuroscience. 

Op haar Instagram-account deelt zij haar studie-ervaringen, momenten van haar leven in Maastricht en nog veel meer. Volg haar om een voorproefje te krijgen van je mogelijke toekomst! 

Als je vragen hebt over de opleiding en/of het (studenten)leven in Maastricht, kun je gerust contact opnemen met Alicja via haar Instagram-pagina; zij helpt je graag bij je studiekeuze, zoals eerdere student-ambassadeurs haar hebben geholpen bij de hare. 

Volg Alicja en stel je vragen op Instagram.

fpn_amb_rm_fn_1_4x5.jpg

Master informatie evenementen

Ben jij geïnteresseerd in een van de master programma's van de Faculty of Psychology and Neuroscience? Leer meer over onze faculteit, master programma's en hoe het is om een student te zijn aan de Universiteit Maastricht, op een van de volgende evenementen.

  1. Master's Open Day | schrijf je nu in!

  2. Online Master's Open Day | schrijf je nu in!

  3. Online informatiesessie met ambassadeuren | vind jouw programma!

Dit programma is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).