Master

Fundamental Neuroscience

Wat is de moleculaire biologie achter het geheugen? Welke genetische veranderingen maken mensen kwetsbaarder voor stress en depressie? En welke cellulaire doelen kunnen worden gebruikt om Alzheimer te behandelen? Als deze vragen je intrigeren, is de specialisatie Fundamental Neuroscience wellicht iets voor jou. Je bestudeert de mechanismen die ten grondslag liggen aan psychologische processen, evenals psychiatrische en neurologische stoornissen. De vakken zijn georganiseerd aan de hand van de mechanismen en stoornissen, inclusief praktische trainingssessies waarin je de laboratoriumvaardigheden verkrijgt die je nodig hebt om deze te bestuderen. Je krijgt ook diverse vakken ter verbetering van je academische vaardigheden, zoals het schrijven van werkstukken en onderzoeksvoorstellen. Als je de opleiding hebt afgerond, heb je alle kennis en vaardigheden opgedaan die je nodig hebt voor een academische carrière in fundamentele neurowetenschap.

Vraag het een student!

Dit is Sebastian: de student-ambassadeur voor Cognitive Neuroscience. 

Op zijn Instagram-account deelt hij zijn studie-ervaringen, momenten van zijn leven in Maastricht en nog veel meer. Volg hem om een voorproefje te krijgen van je mogelijke toekomst! 

Als je vragen hebt over de opleiding en/of het (studenten)leven in Maastricht, kun je gerust contact opnemen met Sebastian via zijn Instagram-pagina; hij helpt je graag bij je studiekeuze, zoals eerdere student-ambassadeurs hem hebben geholpen bij de zijne. 

Volg Sebastian en stel je vragen op Instagram.

fpn_ig_ambassadors_2022_rm_fn_12.jpg

Let's meet!

Denk jij erover om een masterprogramma te starten aan de Faculty of Psychology and Neuroscience, maar je hebt nog meer informatie nodig. Bezoek dan deze pagina voor alle master evenementen, ambassadeurs en meer informatie.

 Ontdek nu meer!