Master

Globalisation and Development Studies

Heb je een passie voor onderzoek en werk op het gebied van globalisering en ontwikkeling, en heb je al een bachelor of ervaring op dit gebied? Ben je geïnteresseerd in mensen en gemeenschappen en in de bredere relaties tussen de Global North en de Global South? Wil je je academische onderzoeksvaardigheden ontwikkelen en je wetenschappelijke inzichten inzetten voor een betere wereld? Dan is dit misschien de juiste opleiding voor jou. De master Globalisation & Development Studies is een sociaalwetenschappelijke opleiding die zich richt op de vraag welke invloed de dynamiek van globalisering heeft op ontwikkelingsgebieden. Je ontwikkelt de theoretische, analytische en praktische vaardigheden die essentieel zijn voor een carrière op het gebied van globalisering en ontwikkeling – in de wetenschap of daarbuiten.

Arianna Roetta, Student Ambassadeur Globalisation and Development Studies 2023-2024

Waarom Arianna voor deze opleiding heeft gekozen:
"Voordat ik naar Maastricht kwam, heb ik in mijn thuisland Italië een bachelor Internationale Betrekkingen afgerond met een specialisatie in bedrijfsontwikkeling. Het was dus een logische keuze om voor de master Globalisation and Development Studies (GDS) te kiezen. Deze opleiding geeft ons de vaardigheden om ontwikkelingsvraagstukken te definiëren en er actie op te ondernemen. Ik heb voor Maastricht University gekozen vanwege de uitstekende reputatie en de Problem-Based Learning (PBL) onderwijsmethode. De nadruk op kritisch denken, het uiten van je eigen mening en het aangaan van debatten sprak mij erg aan. Bovendien speelden de collaboratieve leeromgeving in kleine klassen, de focus op onderzoek en academisch schrijven ook een belangrijke rol in mijn beslissing."

Wat ze uit dit programma hoopt te halen:
"Ik hoop een kritischere benadering te ontwikkelen van de thema's die we bestuderen, praktische onderzoeksvaardigheden op te doen en mijn vermogen om academisch te schrijven te vergroten. In het tweede semester kan ik kiezen voor een stage om praktijkervaring op te doen in het ontwikkelingsveld. Aangezien mijn scriptie zich zal richten op migratie en vluchtelingen, streef ik ernaar om mijn stage te voltooien in een migratiecentrum of bij een niet-gouvernementele organisatie die gespecialiseerd is in het werken met migranten, vluchtelingen en integratie."
 

arianna_roetta_gds_1.jpg

Arianna Roettna

"Vanaf het allereerste begin wilde ik een agent van verandering zijn in onze onderling verbonden wereld. Nu, als deel van het GDS-masterprogramma, verenig ik me met diverse jonge geesten van over de hele wereld om echt globaal te denken en lokaal te handelen."

UM en FASoS Campus Tour

Bij FASoS bieden we onze aankomende studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een campus tour op 18 december, 12 maart 2025 en 7 mei 2025. Tijdens deze campusrondleiding laat een van onze studentambassadeurs je onze faculteit, binnenstad en alle belangrijke UM-gebouwen zien. Ben je niet in de gelegenheid om op een van de bovenstaande data te komen? Geen zorgen! We bieden ook campusrondleidingen aan tijdens onze Open Dagen, Experience Days en Introductiedagen.

Campus

Online Campus Tour

Ben je niet in staat om vanuit het buitenland te komen voor een campus tour? We bieden ook een virtuele campus tour! Bekijk deze via de interactieve video aan de linkerkant.

UM FASoS

Geef je carrière een kickstart op onze Master Open Dag

Ontdek meer over een van de meest internationale universiteiten in Europa, ervaar onze unieke benadering van het onderwijs, verdiep je in het programma van je keuze en ontdek onze prachtige stad. De volgende Master Open Dag vindt plaats op 9 november 2024.

Q&A sessies

Wij organiseren regelmatig Instagram Live Q&A sessies waar je al je vragen over onze opleidingen en studeren in Maastricht kunt stellen aan onze student ambassadeurs. Kijk op onze Master events pagina voor meer informatie en registratie.

Schakeljaar

Als je niet aan de toelatingseisen voor dit programma voldoet, kun je een schakeljaar (pre-master's programme) volgen. Bekijk de informatie over het schakeljaar programma, vakken en de toelatingseisen.

UM dertiende beste jonge universiteit ter wereld

Times Higher Education 'Young Universities' 2023
Social media FASoS

Volg ons op:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
 LinkedIN