Master

European Studies on Society, Science and Technology

Ben je een maatschappelijk bewuste, kritische denker? Ben je geïnteresseerd in politiek en technologie? En vind je het verband tussen innovatie en samenleving fascinerend? Dan is de master European Studies on Society, Sciences and Technology (ESST) misschien wel wat je zoekt. Als student ESST onderzoek je de relatie tussen wetenschap, technologie en maatschappij vanuit cultureel, politiek, economisch en historisch perspectief.

De opleiding geeft je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om de complexe problemen van hedendaagse innovatie te begrijpen en te managen. De opleiding benadert deze problemen vanuit verschillende disciplinaire invalshoeken, zoals geschiedenis, sociologie, ethiek en politicologie.

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met 13 partneruniversiteiten in heel Europa. Het eerste semester volg je vakken aan de Universiteit Maastricht. In het tweede semester kies je een afstudeerrichting en schrijf je je scriptie aan de Universiteit Maastricht of aan een van de partneruniversiteiten in het buitenland.

Imane Chelioui, Student Ambassadeur European Studies on Society, Science and Technology 2023-2024

Waarom Imane voor deze masteropleiding koos:
"Ik heb de bachelor European Studies aan de Universiteit Maastricht afgerond, met als specialisatie Politiek. In die tijd kreeg ik de kans om stage te lopen in een functie op hoog niveau bij Amnesty International. Ik had echter het gevoel dat deze baan niet aansloot bij mijn langetermijndoelen. Ik ben op zoek naar een meer dynamische omgeving waar ik kan bijdragen aan technologische ontwikkelingen, omdat ik geloof dat politiek en wetgeving die kant op moeten gaan. Daarom heb ik voor deze masteropleiding gekozen."

Wat ze uit dit programma hoopt te halen:
"Ik hoop de vaardigheden te verwerven die nodig zijn om de aankomende technologische uitdagingen van onze toekomst aan te gaan. Deze master biedt een multidisciplinair perspectief gericht op technologie. Het biedt een allesomvattende probleemoplossende benadering die rekening houdt met de politieke, economische en milieucontext. Om de groeiende technologische uitdagingen aan te gaan, zoals de ontwikkeling van AI, is het cruciaal om een allesomvattend perspectief te hebben dat maatschappij en technologie met elkaar verbindt."
 

imane_chelioui_esst.jpg

Imane Chelioui

"Door de internationale omgeving op de Universiteit Maastricht voel ik me meteen thuis. Iedereen hier omarmt een kosmopolitische cultuur, spreekt verschillende talen en vertegenwoordigt verschillende nationaliteiten. Dit gevoel van geografische vrijheid zal waardevol zijn voor mijn toekomstige carrière."

UM en FASoS Campus Tour

Bij FASoS bieden we onze aankomende studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een campus tour op 18 december, 12 maart 2025 en 7 mei 2025. Tijdens deze campusrondleiding laat een van onze studentambassadeurs je onze faculteit, binnenstad en alle belangrijke UM-gebouwen zien. Ben je niet in de gelegenheid om op een van de bovenstaande data te komen? Geen zorgen! We bieden ook campusrondleidingen aan tijdens onze Open Dagen, Experience Days en Introductiedagen.

Campus

Online Campus Tour

Ben je niet in staat om vanuit het buitenland te komen voor een campus tour? We bieden ook een virtuele campus tour! Bekijk deze via de interactieve video aan de linkerkant.

UM FASoS

Geef je carrière een kickstart op onze Master Open Dag

Ontdek meer over een van de meest internationale universiteiten in Europa, ervaar onze unieke benadering van het onderwijs, verdiep je in het programma van je keuze en ontdek onze prachtige stad. De volgende Master Open Dag vindt plaats op 9 november 2024.

Q&A sessies

Wij organiseren regelmatig Instagram Live Q&A sessies waar je al je vragen over onze opleidingen en studeren in Maastricht kunt stellen aan onze student ambassadeurs. Kijk op onze Master events pagina voor meer informatie en registratie.

Schakeljaar

Als je niet aan de toelatingseisen van dit master programma voldoet, kun je een schakeljaar (Pre-master) volgen. Bekijk de informatie over het schakeljaar (in het Engels) en leer meer over het programma, the vakken en de toelatingseisen.

Social media FASoS

Volg ons op:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
 LinkedIN