Master

European Studies on Society, Science and Technology

Ben je een maatschappelijk bewuste, kritische denker? Ben je geïnteresseerd in politiek en technologie? En vind je het verband tussen innovatie en samenleving fascinerend? Dan is de master European Studies on Society, Sciences and Technology (ESST) misschien wel wat je zoekt. Als student ESST onderzoek je de relatie tussen wetenschap, technologie en maatschappij vanuit cultureel, politiek, economisch en historisch perspectief.

De opleiding geeft je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om de complexe problemen van hedendaagse innovatie te begrijpen en te managen. De opleiding benadert deze problemen vanuit verschillende disciplinaire invalshoeken, zoals geschiedenis, sociologie, ethiek en politicologie.

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met 13 partneruniversiteiten in heel Europa. Het eerste semester volg je vakken aan de Universiteit Maastricht. In het tweede semester kies je een afstudeerrichting en schrijf je je scriptie aan de Universiteit Maastricht of aan een van de partneruniversiteiten in het buitenland.

Ontdek FASoS

Honingraat FASoS ambassadors 22-23

Ontdek alles over FASoS en het leven en studeren in Maastricht. Volg ons op Facebook, Instagram en YouTube. We bieden je vlogs, columns en interessante achtergrondartikelen. Ben je geinteresseerd in een specifiek masterprogramma? Volg dan de ambassadeur van jouw keuze op Facebook of Instagram om alle inside informatie te krijgen waarnaar je zoekt. En aarzel niet om vragen te stellen!

UM Campus Tour

Wil je beginnen aan een masteropleiding aan de Universiteit Maastricht? Tijdens onze Campus Tour bieden we aankomende studenten de kans om de stad, onze faculteitsgebouwen en faciliteiten te verkennen! Ontdek hoe het is om te wonen en te studeren in deze bruisende stad!

Geef je carrière een kickstart op onze Master Open Dag

Ervaar de Universiteit Maastricht: leer meer over de meest internationale universiteit van Europa, kom alles te weten over de opleiding van jouw keuze en ontdek onze mooie stad. De volgende Master Open Dag is op zaterdag 11 november 2023.

Meer events vind je op onze Online Master events pagina.

UM Campus Tour - Register now!

Schakeljaar

Als je niet aan de toelatingseisen van dit master programma voldoet, kun je een schakeljaar (Pre-master) volgen. Bekijk de informatie over het schakeljaar (in het Engels) en leer meer over het programma, the vakken en de toelatingseisen.

Social media FASoS

Volg ons op:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
 LinkedIN