Master

European Studies

De masteropleiding European Studies richt zich op de internationale dimensies van het beleid, bestuur en beheer van de Europese Unie. Je wordt opgeleid om complexe vraagstukken te onderzoeken en de plaats van Europa in de wereld te begrijpen. Handel, energie, klimaatverandering, migratie en conflicten - sommige kwesties zijn gewoon te groot voor een enkele staat om alleen aan te pakken. Je bekijkt hoe verschillende Europese landen, met hun eigen geschiedenis, belangen, instellingen en politieke structuren, samenkomen om gemeenschappelijke uitdagingen aan te pakken. Dit studentgerichte, multidisciplinaire programma loopt al meer dan 15 jaar. Het is een van de grootste en meest internationale in Europa en heeft een uitstekende reputatie. We hebben een jaarlijkse instroom van ongeveer 80-90 studenten en kunnen je kleinschalige colleges, tutorgroepen en vaardigheidstrainingsseminars bieden van maximaal 15 studenten.

Miguel Serrano Ascandoni, Student ambassador MA European Studies 2023-2024

Waarom Miguel voor dit programma heeft gekozen:
"Ik heb gekozen voor het masterprogramma European Studies, met als specialisatie Europees overheidsbeleid, instellingen en governance, om mijn begrip van de EU-politiek en beleidsvorming te verdiepen en om vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van analyse, onderzoek, onderhandelen en spreken in het openbaar. Voorafgaand aan het masterprogramma voltooide ik een bachelor in internationale studies aan de Autonome Universiteit van Madrid. Dit uitgebreide programma stelde me bloot aan verschillende disciplines, waaronder geografie, geschiedenis, politiek, economie, recht, antropologie en internationale betrekkingen, waardoor ik een breed begrip van de wereld kreeg. En ik heb ook een jaar Erasmus gedaan aan de Universiteit van Helsinki, waar mijn interesse in de Europese Unie en geopolitieke onderwerpen toenam."

Waarom hij koos voor een studie in Maastricht:
"Ik heb om verschillende redenen voor dit masterprogramma gekozen. Ten eerste is het een van de beste universiteiten voor Europese studies. Daarnaast staat de UM bekend om haar PGO-systeem en internationale oriëntatie, het is de meest internationale universiteit van Nederland. Daarbij komt nog het feit dat het in de top 10 staat van beste jonge universiteiten ter wereld en de kansen die het biedt op de arbeidsmarkt. Ik denk dat Maastricht de perfecte locatie is om mijn Engels te oefenen en te verbeteren en mezelf onder te dompelen in een internationale en multiculturele omgeving."
 

miguel_serrano_ascandoni_maes.jpg

Miguel Serrano Ascandoni

"Met de masteropleiding European Studies wil ik de kennis en vaardigheden verwerven die nodig zijn om internationale en geopolitieke kwesties aan te pakken, met name binnen de context van de Europese Unie. Ik geloof ook dat deze master mij in staat zal stellen om zowel academisch als professioneel vooruit te komen."

UM en FASoS Campus Tour

Bij FASoS bieden we onze aankomende studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een campus tour op 18 december, 12 maart 2025 en 7 mei 2025. Tijdens deze campusrondleiding laat een van onze studentambassadeurs je onze faculteit, binnenstad en alle belangrijke UM-gebouwen zien. Ben je niet in de gelegenheid om op een van de bovenstaande data te komen? Geen zorgen! We bieden ook campusrondleidingen aan tijdens onze Open Dagen, Experience Days en Introductiedagen.

Campus

Online Campus Tour

Ben je niet in staat om vanuit het buitenland te komen voor een campus tour? We bieden ook een virtuele campus tour! Bekijk deze via de interactieve video aan de linkerkant.

UM FASoS

Geef je carrière een kickstart op onze Master Open Dag

Ontdek meer over een van de meest internationale universiteiten in Europa, ervaar onze unieke benadering van het onderwijs, verdiep je in het programma van je keuze en ontdek onze prachtige stad. De volgende Master Open Dag vindt plaats op 9 november 2024.

Q&A sessies

Wij organiseren regelmatig Instagram Live Q&A sessies waar je al je vragen over onze opleidingen en studeren in Maastricht kunt stellen aan onze student ambassadeurs. Kijk op onze Master events pagina voor meer informatie en registratie.

Schakeljaar

Als je niet aan de toelatingseisen voor deze masteropleiding voldoet, kun je schakeljaar (pre-master) volgen. Bekijk de informatie over schakeljaar en leer meer over het programma, de vakken en de toelatingseisen.

Schakeljaar European Studies

Social media FASoS

Volg ons op:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
 LinkedIN