Master

Epidemiologie

Ontwerp en voer studies uit om de determinanten van gezondheid en ziekte te vinden.

Epidemiologie is absoluut fundamenteel voor het behouden en verbeteren van de volksgezondheid. Het is een fascinerend vakgebied dat statistieken, trackingmethoden en probleemoplossing gebruikt om de oorsprong en oorzaken van ziekten te bestuderen, evenals het effect van klinische interventies in een gemeenschap. Je bestudeert epidemiologie in al zijn verschillende facetten: het berekenen van trends en kansen van ziekte, het communiceren van bevindingen naar het publiek en beleidsmakers, en het ontwerpen en implementeren van interventies gebaseerd op data. Na afronding van deze master kom je in aanmerking voor registratie als gecertificeerd Epidemioloog A (Nederlands registratiesysteem).

Heb je vragen voor een huidige Epidemiologie student, volg onze student ambassadeur op Instagram.

Lees meer:

  • Waarom deze studie
  • Vakken en curriculum
  • Toelating en inschrijving
Master Open Dag Maart 2019

Master Open Dag op 11 november 2023

Ervaar Universiteit Maastricht: kom meer te weten over een van de meest internationale universiteiten in Europa, verdiep jezelf in jouw gekozen programma's en verken onze prachtige stad. De volgende Open Dag vindt plaats op zaterdag 11 november 2023.

Registreer hier voor volgende Master Open Dag

reusable_banner_experience_dayv3.jpg

Ervaar het leven als student op onze faculteit

Ben je een studiekiezer en wil je graag een gezondheidsopleiding volgen? Bezoek onze studieinformatie evenementen en laat ons je helpen jouw keuze te maken. Tijdens onze evenementen ervaar je het leven als student op de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences.

Leer meer over de evenementen die we aanbieden.