Master

Adult Psychopathology

All information on the master's in Mental Health is in Dutch, because this programme is taught only in Dutch.

Wil jij later in de geestelijke gezondheidszorg werken? En wil jij je daarbij vooral richten op het effectief behandelen van psychische stoornissen? Of wil je verder in het onderzoek naar psychische problemen? Dan is de master Mental Health geschikt voor jou. In deze master doe je praktische vaardigheden op, omdat de theorie is gekoppeld aan praktische trainingen. Je kunt een klinische stage en een onderzoeksstage lopen in de praktijk van de geestelijke gezondheidszorg. Zo ontwikkel je de vereiste vaardigheden op het gebied van diagnostiek, interventies en onderzoek. Daarbij kun je kiezen uit 2 specialisaties: Adult Psychopathology of ​Child and Adolescence Psychopathology. Na deze master stromen studenten vaak door naar een postdoctorale opleiding GZ psycholoog of psychotherapeut. Ook zijn er veel masterstudenten die een promotieplaats bemachtigen.

In deze specialisatie richt je je volledig op de persoonlijkheids-, psychotische en somatoforme stoornissen. 

  • Je bouwt diepgaande kennis op van de vele geestelijke gezondheidsproblemen waarmee mensen geconfronteerd worden. Daarbij ligt in dit programma de nadruk op het gedrag. 
  • Je krijgt inzicht in wetenschappelijk onderbouwde behandelingen en leert hoe je aandoeningen kunt diagnostiseren en monitoren.

Master informatie evenementen

Ben jij geïnteresseerd in een van de master programma's van de Faculty of Psychology and Neuroscience? Leer meer over onze faculteit, master programma's en hoe het is om een student te zijn aan de Universiteit Maastricht, op een van de volgende evenementen.

  1. Master's Open Day | schrijf je nu in!

  2. Online Master's Open Day | schrijf je nu in!

  3. Online informatiesessie met ambassadeuren | vind jouw programma!

Vraag een student

Dit is Shania: studentambassadeur voor de Master in Mental Health.

Op haar Instagram account deelt zij haar studieervaringen, momenten uit haar leven, en veel meer. Volg haar om een sneak-peak te krijgen van jouw mogelijke toekomst!

Heb je vragen over het programme en/of over het (studenten)leven in Maastricht, twijfel niet en neem contact op met Shania via Instagram. Zij helpt je graag met jouw studiekeuze, zoals voorgaande ambassadeurs voor haar hebben gedaan. 

  Volg Shania op Instagram

Dit programma is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).