Bachelor

Rechtsgeleerdheid

De toekomst heeft rechten!

Uitdagend, midden in de maatschappij en gericht op het ontwikkelen van alle competenties voor de succesvolle juridische professional in de 21e eeuw. Zo leer je het recht in Maastricht. Je leert om op een bijzondere manier naar de maatschappij te kijken en verdiept je in belangrijke maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid, migratie, veiligheid en technologie. Dat doe je in kleine onderwijsgroepen en onder persoonlijke begeleiding van een mentor. Het werken aan je eigen portfolio vormt de rode draad in je hele studie.
De informele sfeer en het contact met je docenten maken het studeren in Maastricht een bijzondere ervaring. Bovendien studeer je in de meest Europese stad van Nederland!

Wist je dat het eerste jaar van de opleidingen Rechtsgeleerdheid en Fiscaal Recht gelijk zijn? Je kunt dus na het eerste jaar nog switchen.

 

Aanmelden voor de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid nog mogelijk na 1 mei 2024.
De uiterlijke aanmelddeadline is 31 augustus 2024. We adviseren echter om je aanmelding voor 1 augustus te voltooien. Dit geeft jou en ons voldoende tijd om alle praktische zaken voor de start van je studie te regelen.

Vraag het aan een student

anna maria

Maak kennis met Anna-Maria, onze student ambassadeur voor de bachelor Rechtsgeleerdheid.
Op Instagram deelt zij haar ervaringen met haar opleiding en (studenten)leven in Maastricht. Volg haar voor een inkijkje in misschien wel jouw toekomst!

Heb je vragen over de bachelor Rechtsgeleerdheid of over het (studenten)leven in Maastricht? Stuur Anna-Maria dan een DM op Instagram. 

 Volg Anna-Maria op Instagram

De Toekomst Heeft Rechten

Europa bevindt zich op een kruispunt. Er is grote behoefte aan gemotiveerde jongeren met een gedegen kennis van belastingrecht en Europese rechtssystemen en de capaciteiten om als jurist op regionaal, nationaal en internationaal niveau te kunnen werken.

Heeft jouw toekomst rechten? Rechtsgeleerdheid studeren in Maastricht is een stap in de goede richting!

Lees meer op Detoekomstheeftrechten.nl

De Toekomst Heeft Rechten

Studeren aan de rechtenfaculteit

Bachelor Rechtsgeleerdheid

Bekijk deze video en ontdek waarom je moet kiezen voor rechten studeren in Maastricht. Hoe is het om daadwerkelijk aan onze faculteit te studeren? Bevalt de sfeer, het Probleem Gestuurd Onderwijs (PGO) en hoe zit het met de studiebelasting? Heb je de mogelijkheid om op exchange te gaan? Studenten Rechtsgeleerdheid vertellen!

 Bekijk ook deze video waarin onze studentambassadeurs vertellen over PGO.

Rechtsgeleerdheid

  • Ik vind het heel fijn om te participeren in mijn onderwijs. Alleen maar blokken, daar wordt niemand vrolijk van
    Janine Theunissen

Honours programma

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt een honours programma aan studenten die aantonen dat ze uitblinken in hun studie. Het is een extra-curriculair programma dat je 25 ECTS oplevert, gedurende een periode van twee jaar. Het combineert projectwerk en een persoonlijk leiderschapstraject.

 Lees meer over het Bachelor Honours Programme (English)