Rechtsgeleerdheid

Rankings & erkenning

 • Faculteit op een hoge positie in de THE subject ranking 2024

  In de 2024 rankings neemt de faculteit een 19e plaats in. Kijkende naar de resultaten binnen de Europese Unie zien we dat we ook onze topplek hebben weten te behouden in deze prestigieuze ranglijst.

  De jaarlijkse Times Higher Education (THE) World Subject Ranking, die 11 vakgebieden bestrijkt, geeft een overzicht van de beste plaatsen in de wereld om in zo'n vakgbied te studeren. De LAW ranking gebruikt dezelfde reeks van 6 prestatie-indicatoren als de algemene World University Ranking, gecombineerd met scores in de volgende vijf categorieën: onderwijs, onderzoek, citaten, internationale perspectieven en industry income.

  THE is een wereldwijd toonaangevende leverancier van gegevens over het hoger onderwijs en helpt studenten over de hele wereld bij het maken van de juiste studiekeuze.

  Kijk voor meer informatie op de THE website 

 • Universiteit Maastricht staat 10de in de ranglijst ‘Young University Rankings’

  The Young University Rankings 2020

  De Universiteit Maastricht staat op de tiende plaats in de ‘Young Universities’-ranglijst van Times Higher Education (THE) voor de beste jonge universiteiten ter wereld in 2024.  De UM scoort indrukwekkend hoog op de diversiteit van haar studentenpopulatie en haar internationale oriëntatie.

  In de 2021 QS ‘Top 50 Under 50’ (beste universiteiten ter wereld onder de 50 jaar oud) steeg de UM van de 23e naar de 19e plaats.

   Bekijk de THE 'Young Universities Ranking' 2024