Bachelor

European Public Health

Veel van de bepalende factoren van gezondheid vallen buiten het bereik van geneeskunde. Het doel van de volksgezondheid is deze factoren te identificeren en beïnvloeden om de gezondheid te beschermen en bevorderen.
European Public Health (EPH) biedt een hoogwaardige opleiding over volksgezondheid op bachelorniveau. Je leert over de gezondheidssituatie en gezondheidssystemen van Europese landen, maar ook over de autoriteiten, instellingen en wetten van de Europese Unie.

EPH is voor studenten die geïnteresseerd zijn in duurzame volksgezondheid en gezondheidssystemen, maar ook in nationale en internationale politiek, administratie en management, beleid en strategie, communicatie en media. Je leert bruggen te bouwen tussen volksgezondheid en nationaal en Europees volksgezondheidsbeleid. Je ontwikkelt ook de vaardigheden die je nodig hebt om te werken in overheids- of gezondheidsgerelateerde organisaties, of in EU- of WHO-eenheden, in functies als beleidsadviseur, gezondheidsofficier of preventiespecialist. 

Lees meer:

Students going the extra mile

Bezoek de Bachelor Open Dag op 7 oktober 2023

Ontdek meer over een van de meest internationale universiteiten in Europa, ervaar onze unieke benadering van het onderwijs, verdiep je in het programma van je keuze en ontdek onze prachtige stad. De volgende Bachelor Open Dag vindt plaats op 7 oktober 2023.

 Registreer je voor dit evenement.

reusable_banner_experience_dayv3.jpg

Ervaar het leven als student op onze faculteit

Ben je een studiekiezer en wil je graag een gezondheidsopleiding volgen? Bezoek onze studieinformatie evenementen en laat ons je helpen jouw keuze te maken. Tijdens onze evenementen ervaar je het leven als student op de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences. Je kan ons ook contacteren om een persoonlijke campustour te organiseren.

Leer meer over de evenementen die we aanbieden.

Ambassador EPH

Vraag een student

Ontmoet Charlotte: de studentambassadeur voor de bachelor in European Public Health.
Op Instagram deelt zij haar ervaringen tijdens haar opleiding en haar leven in Maastricht. Volg haar voor een blik in jouw eventuele toekomst!

En als je vragen hebt over de bachelor European Public Health en/of over het (studenten)leven in Maastricht, neem dan contact met haar op via haar Instagram account; ze helpt je graag met je studiekeuze, zoals haar voorganger haar heeft geholpen met die van haar

Waarschijnlijk heb je ook vragen over toelating, inschrijving, selectieprocedures, et cetera. Uiteraard heeft alleen de universiteit de expertise en autoriteit om die vragen te beantwoorden. Stel deze vragen dus niet aan Charlotte.

  Volg en DM Charlotte op Instagram           Chat met de UM over toelating en services

Virtuele Open Dag

Voor meer informatie

Open Dag in Maastricht
Bezoek informatiesessies / laboratoria en praat met studenten en docenten

Virtuele Open Dag online
Bekijk videos en doe een virtuele tour

Vraag het informatiepakket aan
Met een brochure, kennismaking met de studentambassadeur en maandelijkse updates

Neem contact met ons op
Stel je vragen aan ons

14 VOD FHML - European Public Health

  • De bacheloropleiding EPH van de UM was de eerste die me echt wist te boeien. Het is vooral de Europese context in het leerplan die deze opleiding voor mij zo uniek maakt
    Roubitha David (Frankrijk), European Public Health
  • The programme's European angle is unique, as other public health programmes focus much more on the national system of that one particular country
    Takumi Weegels (Nederlands/Japans), European Public Health

EPH heeft een onderscheidende multidisciplinaire aanpak

Quality Assurance Netherlands Universities (QANU)