Lotte Steenvoorden (the Netherlands), bachelor's in Health Sciences
Ik zie mezelf wel in een zorgomgeving werken na mijn studie, maar dan waarschijnlijk aan de beleids- en/of managementkant

Studeren aan de Universiteit Maastricht (UM) is een op jou toegesneden ervaring die jou voorbereidt op je toekomstige carrière, maar je ook op persoonlijk vlak verrijkt. Onze bachelor- en masteropleidingen richten zich op studenten die intrinsiek geïnteresseerd zijn in gezondheid en menselijk gedrag. Studenten ‘die graag een extra stap’ willen zetten in hun vakgebied en/of als persoon. Hoe zit jouw ‘extra stap’ eruit?

“Ik heb eerst hbo-Verpleegkunde gedaan, maar wilde toch eigenlijk echt wat meer. Toen ben ik op zoek gegaan naar een geschikte universitaire studie. In mijn zoektocht naar een studie die echt bij me paste, ben ik naar diverse Open Dagen en meeloopdagen geweest. Hier in Maastricht voelde ik me meteen thuis, zowel op de faculteit als in de stad. Ik heb voor Gezondheidswetenschappen gekozen omdat de studie heel breed is en er veel verschillende gebieden aan bod komen. Daar hou ik van, omdat ik ook heel veel interesses heb. Ik merkte tijdens mijn studie Verpleegkunde dat ik vooral geïnteresseerd ben in het beleidsmatige aspect van de zorg. In mijn tweede jaar heb ik nu dan ook gekozen voor de richting ‘Beleid & Evaluatie van de Zorg’.

De studie bevalt tot nu toe erg goed. Ik had geen ervaring met Probleemgestuurd Onderwijs, maar ben er wel blij mee, omdat je altijd bij bent met de lesstof. Dat maakt voorbereiden voor tentamens eigenlijk heel gemakkelijk. Vorig jaar ben ik lid geworden van een studievereniging en dit jaar ben ik voorzitter geworden van een commissie. Ik vind het erg leuk om nieuwe contacten op te doen en actief bezig te zijn, ook naast mijn studie.

Hierna wil ik nog wel graag een masteropleiding volgen, maar ik weet nu nog niet welke. Ik zie mezelf wel in een zorgomgeving werken na mijn studie, maar dan waarschijnlijk aan de beleids- en/of managementkant.”

Lotte post wekelijks op Instagram over haar ervaringen tijdens de opleiding en haar leven in Maastricht. Zij beantwoordt ook graag jouw vragen over de bachelor Gezondheidswetenschappen en/of over het (studenten)leven in Maastricht.

  Volg of DM Lotte op Instagram

 Chat met de universiteit over toelating of services

  Wil je meer weten over de bachelor Gezondheidswetenschappen? Vraag ons uitgebreide infopack aan

Other testimonials

  • Eline en Lieke Willems, students bachelor Health Sciences
    Eline and Lieke Willems (the Netherlands), Health Sciences
    Health Sciences in Maastricht is a broad-ranged study programme. In our first year we were able to orientate ourselves and find out where our interests lied."