Augustin Poncelet (Belgium), University College Venlo
De sociale impact van een kleinschalige universiteit is enorm

“Het interessante aan deze opleiding is dat je niet vanaf het begin al hoeft te weten wat je wilt studeren. Je kunt verschillende paden bewandelen en later kiezen. University College Venlo (UCV) leert je hoe je allerlei uitdagingen uit het beroepsleven aanpakt en hoe je flexibel kunt zijn. Je wordt voorbereid op een toekomstige baan die misschien nog niet eens bestaat. Alles is mogelijk.

Dat geldt ook voor de opleiding zelf. Ik vind die pioniersgeest geweldig. We kunnen het curriculum helpen vormgeven, dus heb ik mijn academic advisor verteld dat ik binnen deze opleiding een half jaar in het buitenland wil studeren. Mijn medestudenten denken nu ook aan die mogelijkheid. We moeten zelf contact opnemen met de universiteit waar we heen willen en alles regelen. Dat vind ik helemaal niet erg, want zo kun je heen gaan waar je maar wilt.

Ik vind het heel leuk in Venlo. De sociale impact van een kleinschalige universiteit is enorm. Mensen komen van over de hele wereld en iedereen wil elkaar leren kennen. Bachelor- en masterstudenten gaan heel goed samen op Campus Venlo. En de docenten geven echt om je. Toen mijn opa onlangs overleed, mocht ik meer lesuren missen dan normaal, zolang ik het later maar zou inhalen.

Ik ging naar de open dag in Venlo om me te oriënteren. Een medewerker verwelkomde me, leidde me rond en nam de tijd om alles uit te leggen. Toen ik weer naar huis ging, wist ik dat ik deze opleiding wilde doen. UCV heeft me ook goed geholpen met het vinden van een kamer. Ik bekeek elke dag vijf kamers en zo vond ik de perfecte plek tegenover het UCV-gebouw. Ik woon in een studentenhuis met twaalf studenten van de Fontys Hogeschool, waar ik ook veel aan sport doe: basketbal op dinsdag, tennis op woensdag en volleybal op donderdag. Mijn lessen zijn op maandag, woensdag en donderdag, maar ik ga het liefst elke dag naar het UCV-gebouw om te studeren en mensen te ontmoeten.

Hoewel ik nog niet weet welke baan waar ter wereld ik over tien jaar zal hebben, weet ik wel zeker dat ik wil reizen.”

Other testimonials

  • Alexia Georis
    Alexia Georis (België), University College Venlo
    Ik koos voor University College Venlo omdat mijn passie bij voeding ligt.