Simone Post (Nederland), bachelor Geneeskunde
Ik wil mensen in hun kracht zetten, door wie ik ben als persoon en straks ook door wie ik ben als arts

Studeren aan de Universiteit Maastricht (UM) is een op jou toegesneden ervaring die je voorbereidt op je toekomstige carrière, maar je ook op persoonlijk vlak verrijkt. Onze bachelor- en masteropleidingen richten zich op studenten die intrinsiek geïnteresseerd zijn in gezondheid en menselijk gedrag. Studenten die graag ‘een extra stap willen zetten’ in hun vakgebied en/of als persoon. Hoe ziet jouw ‘extra stap’ eruit?

“Als kind kwam ik al in aanraking met vrijwilligerswerk in ziekenhuizen en die omgeving heeft me altijd geïntrigeerd. Toen ik naar Maastricht kwam, heb ik eerst een jaar Biomedische Wetenschappen gedaan omdat ik werd uitgeloot voor Geneeskunde. Zo’n eerste jaar op jezelf is even wennen, maar ik ben meteen lid geworden van een sport- en een studievereniging en inmiddels ben ik helemaal gesetteld. Ook het probleemgestuurd onderwijs bevalt me erg goed.

Ik ben dolgelukkig in mijn studie nu. Het is wat ik altijd heb willen doen en ik vind het razend interessant. De studie is heel breed, maar ook heel divers. Ook de practica in het Skillslab zijn al begonnen. Het kleinschalige en persoonlijke spreekt me erg aan. Uiteindelijk wil ik gaan werken in een dorp, omdat ik graag met mensen werk in hun eigen omgeving. Een specialisatie tot huisarts lijkt me wel wat, maar werken met ouderen als geriater vind ik ook interessant.

In ieder geval wil ik mezelf continu verbeteren, als mens en als arts. Je eigen houding kan erg bepalend zijn voor hoe de ander zich voelt. Ik wil graag anderen helpen hun leven zo goed mogelijk te leiden en zich daar zo prettig mogelijk bij te voelen.”

Simone post wekelijks op Instagram over haar ervaringen tijdens de opleiding en haar leven in Maastricht. Zij beantwoordt ook graag jouw vragen over de inhoud van de bachelor Geneeskunde en/of over het (studenten)leven in Maastricht.
Vragen over aanmelding, toelating, inschrijven, selectieprocedures, et cetera? Dat soort vragen wordt alleen door het universitaire bureau voor toelating behandeld, niet door Simone.​

  Volg of DM Simone op Instagram

  Chat met de universiteit over toelating en services

  Wil je meer weten over de bachelor Geneeskunde? Vraag ons infopack aan

Other testimonials

  • Warren Lasten (Curaçao), bachelor Geneeskunde
    Ik wil mezelf maximaal ontplooien, zowel professioneel als persoonlijk
  • Bachelor student in Medicine Tanguy Dewaele
    Tanguy Dewaele (België), Geneeskunde
    Het studieprogramma in Maastricht is het leukste en meest enthousiasmerende dat je waar dan ook zult vinden.
  • Mark Pater, Bachelorstudent Geneeskunde
    Mark Pater, Geneeskunde
    Ik heb voor Geneeskunde in Maastricht gekozen, vanwege de praktijkgerichte instelling. Je leert hier al vroeg hoe je zo goed mogelijk medische informatie kunt verzamelen