Master

Staats- en Bestuursrecht

Ben je maatschappelijk geïnteresseerd? Vraag je je weleens af op welke manier de overheid in het maatschappelijk leven ingrijpt om haar doelen te verwezenlijken, bijvoorbeeld op het gebied van zorg, milieu, migratie, omgeving, onderwijs, belastingen, politie en defensie en openbare orde en veiligheid? Dan is de specialisatie Staats- en Bestuursrecht beslist iets voor jou. Centraal in deze opleiding staat het vak Overheid in Opdrachten. Samen met je medestudenten werk je aan de oplossing van maatschappelijke en actuele vraagstukken met een grote staats- en bestuursrechtelijke component. Je kijkt daarbij ook naar de snijvlakken waar je in de praktijk vaak tegenaan loopt, namelijk het privaatrecht en het Europese en internationale recht. Zo blijf je competenties en vaardigheden verder ontwikkelen zoals levenslang leren, presenteren, schrijven van betogen of (beleids)nota’s, debatteren, pleiten, en het oplossen van kwesties waar de samenleving mee worstelt. Kortom: maatschappelijk relevant, analytisch en oplossingsgericht, en uniek qua opzet.

Stel je vraag aan een student

Rozerin

Maak kennis met Rozerin, onze student ambassadeur voor Staats- en Bestuursrecht.

Op Instagram deelt zij haar ervaringen met haar opleiding en leven in Maastricht. Volg haar voor een inkijkje in misschien wel jouw toekomst!

Heb je vragen over de master Staats- en Bestuursrecht of over het (studenten)leven in Maastricht? Stuur Rozerin dan een DM op Instagram, zij helpt je graag met je studiekeuze, net zoals de vorige ambassadeur haar heeft geholpen.

 Volg Rozerin op Instagram en stel haar je vragen

Informatie events

Heb je interesse in een van onze masterprogramma's? Wij bieden je een ruim aanbod aan voorlichtingen aan en één op één contact met studenten en stafleden. Kom alles te weten over rechten studeren en het studentenleven in Maastricht!

Opleidingsvideo

Waarom is deze opleiding een goede keuze als je straks een togaberoep wilt uitoefenen? En wat vinden studenten van deze opleiding er eigenlijk van? In deze video leggen zij het uit.

Master Nederlands Recht

UM zesde beste jonge universiteit ter wereld

Times Higher Education 'Young Universities' 2020