Bachelor

European Studies

Wat is Europa en hoe definiëren we het? Hoe heeft de geschiedenis ons huidige begrip van het continent gevormd? Hoe heeft de Europese integratie Europa veranderd? Samen met je medestudenten ontwikkel je tijdens de bacheloropleiding European Studies antwoorden op deze complexe vragen. Je onderzoekt Europa en de Europese integratie met behulp van inzichten en methodes uit de geschiedenis, politicologie, internationale betrekkingen, recht, economie, filosofie en sociologie. Door deze opleiding word je een kritische denker die de huidige, complexe problemen op Europees niveau kan begrijpen, analyseren en uitleggen vanuit de perspectieven van verschillende disciplines. Met deze expertise kun je aan de slag bij Europese instituten, bij het openbaar bestuur, en in management- en consultancyposities.

Deze opleiding wordt alleen in het Engels aangeboden.

Kato Degrave, Student Ambassadeur European Studies

Kato komt uit België en zit momenteel in het derde jaar van haar studie European Studies.

Waarom Kato voor European Studies heeft gekozen:
"Ik heb ervoor gekozen om European Studies aan Maastricht University te studeren vanwege het multidisciplinaire aspect van het programma. Ik vind het geweldig dat we kunnen proeven van verschillende onderwerpen, van Europees recht tot economie en internationale betrekkingen. De grote verscheidenheid aan vakken was aantrekkelijk omdat ik niet toe was aan een meer specifieke keuze. Ik ben ervan overtuigd dat deze aanpak me zal helpen om in de toekomst een interessante masteropleiding te kiezen, die me in staat zal stellen om te werken op het gebied van duurzame ontwikkeling of mondiaal leiderschap. De andere reden om voor deze opleiding te kiezen is het systeem van Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Ik heb altijd graag zelfstandig gewerkt en het PGO-systeem stelt me in staat om zelfstandig te werken terwijl er toch interactie is met mijn medestudenten. Dit heeft me geholpen om nog meer betrokken te zijn bij het studieprogramma.
Wat ik vooral leuk vind aan de stad Maastricht is dat ik veel internationale studenten leer kennen. Deze stad heeft veel te bieden, maar tegelijkertijd is het centrum compact genoeg om mijn vrienden steeds weer tegen te komen."

 

Kato Degrave, Student ambassador BA European Studies 2021-2022

"Door het multidisciplinaire aspect van het programma krijgen we de kans om verschillende onderwerpen te bestuderen".

Volg Kato:

Meer over European Studies op onze Virtuele Open Dag.

Kijk of studeren bij ons iets voor jou is. Onze virtuele open dag biedt je:

  • Een virtuele tour door onze gebouwen
  • Tips over het studentenleven in Maastricht
  • Verhalen van studenten

Doe de virtuele tour

03 VOD European Studies

Vergelijk de FASoS bacheloropleidingen

FASoS studievergelijker final

 

 

Wil je weten welke bacheloropleiding het beste bij jou past? Ben je nieuwsgierig naar de carrièremogelijkheden nadat je een van onze bacheloropleidingen hebt afgerond? Weet je nog niet zeker welke bacheloropleiding je wilt doen? Hieronder vind je een handige tool waarmee je onze bacheloropleidingen kunt vergelijken in termen van inhoud, studentprofiel en carrièremogelijkheden.

 Vergelijk de FASoS bacheloropleidingen!

Volg ons op Facebook, Instagram of YouTube en kom alles te weten over FASoS en leven en studeren in Maastricht. Je vindt er vlogs, columns and interessante achtergrondartikelen.

 Ontdek FASoS!
 

Online voorlichtingsactiviteiten

Online voorlichtingsactiviteit voor nieuwe studenten van de Universiteit Maastricht

Ben je aankomend student en geinteresseerd in een van onze bacheloropleidingen?
Dan willen we je graag een aantal bronnen geven om een idee te krijgen van hoe het is om aan onze faculteit te studeren en antwoord te geven op vragen die je wellicht hebt. Je kunt een Virtuele Open dag bezoeken of onze bacheloropleidingen vergelijken. Verder kun je een persoonlijke afspraak maken voor meer informatie over het programma van je keuze.
Je kunt je ook aanmelden voor een van onze (online) Experience Days. Alle informatie over genoemde activiteiten is alleen beschikbaar in het Engels.

UM Campus Tour

Zit je in het laatste jaar van de middelbare school en ben je bezig met de toelatingsprocedure voor een van onze bacheloropleidingen? De Universiteit Maastricht biedt aankomende studenten de kans om de stad, onze faculteitsgebouwen en faciliteiten te verkennen! Ontdek hoe het is om te wonen en te studeren in deze bruisende stad!

Bachelor Open Dag

Ontdek meer over een van de meest internationale universiteiten in Europa, ervaar onze unieke benadering van het onderwijs, verdiep je in het programma van je keuze en ontdek onze prachtige stad. De volgende Bachelor Open Dag vindt plaats op 7 oktober 2023.

UM Campus Tour - Register now!

Social media FASoS

Volg ons op:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
 LinkedIN