Bachelor

European Studies

Wat is Europa en hoe definiëren we het? Hoe heeft de geschiedenis ons huidige begrip van het continent gevormd? Hoe heeft de Europese integratie Europa veranderd? Samen met je medestudenten ontwikkel je tijdens de bacheloropleiding European Studies antwoorden op deze complexe vragen. Je onderzoekt Europa en de Europese integratie met behulp van inzichten en methodes uit de geschiedenis, politicologie, internationale betrekkingen, recht, economie, filosofie en sociologie. Door deze opleiding word je een kritische denker die de huidige, complexe problemen op Europees niveau kan begrijpen, analyseren en uitleggen vanuit de perspectieven van verschillende disciplines. Met deze expertise kun je aan de slag bij Europese instituten, bij het openbaar bestuur, en in management- en consultancyposities.

Deze opleiding wordt alleen in het Engels aangeboden.

Maria Palazón Simón, Student Ambassadeur European Studies 2023-2024

Waarom Maria koos voor de studie European Studies in Maastricht
"Ik heb na de middelbare school een tussenjaar genomen, dus ik had genoeg tijd om na te denken over wat ik wilde studeren. Ik hou van geschiedenis, politiek en talen. Ik wilde iets dat al deze dingen combineerde. En ik wilde in een internationale omgeving studeren. Daarom heb ik ervoor gekozen om in Maastricht te studeren.

"In mijn opleiding zitten veel nationaliteiten in de klas. Zo leer ik veel perspectieven en meningen kennen. De Probleem-gestuurd Onderwijs (PGO) methode is nieuw voor mij. Op de middelbare school is de lesmethode veel gericht op het onthouden van feiten, en ik wil interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden ontwikkelen. PGO is een geweldige methode om deze vaardigheden te ontwikkelen. In de toekomst wil ik graag bij een van de EU-instellingen werken, dus het is erg belangrijk om met mensen met verschillende achtergronden te kunnen communiceren.
 

maria_palazon_simon_ba_es_3.jpg

Maria Palazon Simon

"European Studies is een goede opleiding als je nog onzeker bent over je verdere studie. Het raakt aan veel disciplines, waardoor je kunt uitzoeken wat het beste bij je past."

Meer over European Studies op onze Virtuele Open Dag.

Kijk of studeren bij ons iets voor jou is. Onze virtuele open dag biedt je:

  • Een virtuele tour door onze gebouwen
  • Tips over het studentenleven in Maastricht
  • Verhalen van studenten

Doe de virtuele tour

03 VOD European Studies

Vergelijk de FASoS bacheloropleidingen

FASoS studievergelijker final

 

 

Wil je weten welke bacheloropleiding het beste bij jou past? Ben je nieuwsgierig naar de carrièremogelijkheden nadat je een van onze bacheloropleidingen hebt afgerond? Weet je nog niet zeker welke bacheloropleiding je wilt doen? Hieronder vind je een handige tool waarmee je onze bacheloropleidingen kunt vergelijken in termen van inhoud, studentprofiel en carrièremogelijkheden.

 Vergelijk de FASoS bachelor's programmas

 

Voorlichtingsactiviteiten

UM FASoS

Ben je aankomend student en geinteresseerd in een van onze bacheloropleidingen?
Dan willen we je graag een aantal bronnen geven om een idee te krijgen van hoe het is om aan onze faculteit te studeren en antwoord te geven op vragen die je wellicht hebt. Je kunt een Virtuele Open dag bezoeken of onze bacheloropleidingen vergelijken. Verder kun je een persoonlijke afspraak maken voor meer informatie over het programma van je keuze.
Je kunt je ook aanmelden voor een van onze Experience Days (op de campus) of een Q&A sessie (online). Alle informatie over genoemde activiteiten is alleen beschikbaar in het Engels.

Programma video

In deze video geven docenten en studenten een indruk van de inhoud van het European Studies programma.

Bachelor European Studies

Meld je aan voor onze Experience days en Live Q&A sessies

Tijdens een Experience Day ervaar je hoe het is om student te zijn in een van onze bachelor programma's. Je woont een lezing bij en neemt deel aan een onderwijsgroep, begeleid door huidige studenten die al je vragen beantwoorden. Experience Days zijn bij voorkeur bedoeld voor studenten in hun laatste jaar VWO die een Open dag aan onze faculteit bezocht hebben. Onderstaand vind je meer informatie over de Experience Day en de registratie.

4 december 2024, 26 februari 2025, 9 april 2025 Arts and Culture, European Studies
27 november 2024, 19 februari 2025, 2 april 2025 Digital Society, Global Studies

Tijdens onze Instagram Live Q&A sessies kun je onze student ambassadeurs spreken. Zij beantwoorden al je vragen m.b.t. de inhoud van het programma, studeren en wonen in Maastricht en veel meer. Meer informatie en registratie:

27 februari 2024 Global Studies, Arts and Culture

 

FASoS Experience Day 2024

UM en FASoS Campus Tour

Bij FASoS bieden we onze aankomende studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een campus tour op 18 december, 12 maart 2025 en 7 mei 2025. Tijdens deze campusrondleiding laat een van onze studentambassadeurs je onze faculteit, binnenstad en alle belangrijke UM-gebouwen zien. Ben je niet in de gelegenheid om op een van de bovenstaande data te komen? Geen zorgen! We bieden ook campusrondleidingen aan tijdens onze Open Dagen, Experience Days en Introductiedagen.

Campus

Online Campus Tour

Ben je niet in staat om vanuit het buitenland te komen voor een campus tour? We bieden ook een virtuele campus tour! Bekijk deze via de interactieve video aan de linkerkant.

UM FASoS

Bachelor Open Dag

Ontdek meer over een van de meest internationale universiteiten in Europa, ervaar onze unieke benadering van het onderwijs, verdiep je in het programma van je keuze en ontdek onze prachtige stad. De volgende Bachelor Open Dag vindt plaats op 12 oktober 2024.

Social media FASoS

Volg ons op:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
 LinkedIN