Bachelor

Biomedical Sciences

Weet jij precies wat je moet eten voor een voetbalwedstrijd en vooral waarom? Wil je weten waarom de ene cel ziek wordt en de andere niet? Bij de bachelor Biomedical Sciences draait alles om het functioneren van de gezonde en de zieke mens. Het wordt ook wel de ‘onderzoekskant van geneeskunde’ genoemd. Of je je nu verdiept in de moleculaire processen van een kankercel of in bewegingsprogramma’s voor mensen met overgewicht; de opleiding biedt je een stevige basis voor een succesvolle toekomst. Bijvoorbeeld als onderzoeker bij een farmaceutisch bedrijf dat nieuwe geneesmiddelen ontwikkelt, of als fysioloog op een universiteit. 

Lees meer:

Students going the extra mile

Bezoek de Bachelor Open Dag op 7 oktober 2023

Ontdek meer over een van de meest internationale universiteiten in Europa, ervaar onze unieke benadering van het onderwijs, verdiep je in het programma van je keuze en ontdek onze prachtige stad. De volgende Bachelor Open Dag vindt plaats op 7 oktober 2023.

 Registreer je voor dit evenement.

reusable_banner_experience_dayv3.jpg

Ervaar het leven als student op onze faculteit

Ben je een studiekiezer en wil je graag een gezondheidsopleiding volgen? Bezoek onze studieinformatie evenementen en laat ons je helpen jouw keuze te maken. Tijdens onze evenementen ervaar je het leven als student op de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences. Je kan ons ook contacteren om een persoonlijke campustour te organiseren.

Leer meer over de evenementen die we aanbieden.

Vraag het aan een student

Ontmoet Konstantina: de studentambassadeur voor de bachelor Biomedical Sciences.
Op Instagram deelt zij haar ervaringen met haar opleiding en haar leven in Maastricht. Volg haar voor een blik vooruit in jouw eventuele toekomst!

En als je vragen hebt over de bachelor Biomedical Sciences en/of over het (studenten)leven in Maastricht, stuur Konstantina dan een berichtje via haar Instagram account; zij helpt je graag met je studiekeuze, zoals haar voorganger haar heeft geholpen met die van haar.

Waarschijnlijk heb je ook vragen over toelating, inschrijving, selectieprocedures, et cetera. Uiteraard heeft alleen de universiteit de expertise en autoriteit om die vragen te beantwoorden. Stel deze vragen dus niet aan Konstantina.

  Volg en DM Konstantina op Instagram          Chat met de UM over toelating en services

Virtuele Open Dag

Voor meer informatie

Open Dag in Maastricht
Bezoek informatiesessies / laboratoria en praat met studenten en docenten

Virtuele Open Dag online
Bekijk videos en doe een virtuele tour

Vraag ons informatiepakket aan
Met een brochure, een kennismaking met de studentambassadeur en maandelijkse updates

Neem contact met ons op
Stel je vragen aan ons

15 VOD Biomedical Sciences

  • Initially, I didn't meet the subject requirements for the programme, having not had physics in highschool. So I took a two-month long physics intensive course in Utrecht.
    Calvin Classon (Duitsland), Biomedical Sciences
  • The UK universities offer English-taught programmes, but mainly to UK students. In my classroom we have students from all parts of the world
    Eleonora Broggi (Italië), bachelorstudent Biomedical Sciences
  • We spreken de professoren aan met hun voornaam, werken in kleine groepen van ongeveer 10 mensen en hebben ook behoorlijk wat praktisch onderwijs.
    Faissal (Duitsland), Biomedical Sciences