Bachelor

Psychologie

Nieuwsgierig naar het gedrag van mensen, waarom ze doen wat ze doen? Waarom het mensen zoveel moeite kost om klimaatvriendelijk te leven? Hoe we gelijkheid en inclusie in de samenleving kunnen bevorderen en polarisatie tegengaan? Hoe we het effect van psychoactieve drugs op onze cognitieve vermogens kunnen meten? Hoe we het mentale welzijn van kinderen kunnen vergroten? Hoe we recidive kunnen verminderen? Hoe kinderspel het ontwikkelen van taal stimuleert? Hoe we virtual reality kunnen inzetten in de klinische praktijk? Hoe we ontwikkelingsstoornissen snel kunnen traceren? Hoe mensen zinvol werk kunnen blijven verrichten als steeds meer taken worden overgenomen door kunstmatige intelligentie? Hoe we zelfmoordpreventie kunnen verbeteren met behulp van machine learning? Hoe mensen in de ban van TikTok raken? Hoe we misinformatie kunnen bevechten? Dan is de bachelor Psychologie iets voor jou.

In Maastricht bestudeer je in de bachelor Psychologie hoe wetenschappers gedrag en mentale processen van de mens, zoals taal, geheugen, denken, en waarnemen bestuderen. Daarbij verdiep je je ook in methoden van onderzoek en statistiek.  Maar je leert ook andere belangrijke vaardigheden, zoals kritisch denken, wetenschappelijke teksten schrijven, ethische en sociale verantwoordelijkheid, communiceren, het oplossen van complexe problemen, het innemen van andere perspectieven, werken in een team, en professionele vaardigheden die horen bij het vakgebied psychologie. Al deze vaardigheden zullen jou klaarstomen voor een toekomst in het brede vakgebied van de psychologie en zelfs daarbuiten. Vervolgens zul je met deze kennis en vaardigheden verkennen hoe de psychologie niet alleen persoonlijke maar ook maatschappelijke problemen kan aanpakken. 

Lees meer over de bachelor Psychologie.

Students going the extra mile

Bezoek de Bachelor Open Dag op 7 oktober 2023

Ontdek meer over een van de meest internationale universiteiten in Europa, ervaar onze unieke benadering van het onderwijs, verdiep je in het programma van je keuze en ontdek onze prachtige stad. De volgende Bachelor Open Dag vindt plaats op 7 oktober 2023.

 Registreer je voor dit evenement.

Psychology Experience Days

Hoe is het om psychologie te studeren aan de Universiteit Maastricht? Ontdek het tijdens de FPN Experience Day! Je zult colleges volgens en deelnemen aan onderwijsgroepen. Gedurende de dag word je begeleid door ervaren psychologiestudenten die graag al jouw vragen beantwoorden over studeren en het studentenleven. Via de knop rechts kun je alle Experience Days bekijken.

Vraag het aan een student!

Maak kennis met Julia: de studentambassadeur voor de bachelor Psychologie.

Op Instagram deelt zij haar ervaringen met haar opleiding en haar leven in Maastricht. Volg haar voor een blik vooruit in jouw eventuele toekomst!

Als je vragen hebt over de inhoud van de bachelor Psychologie en/of over het (studenten)leven in Maastricht, neem dan contact op met Julia via haar Instagram account; zij helpt je graag met je studiekeuze, zoals haar voorganger haar heeft geholpen met de hare.

  Volg of DM Julia op Instagram

fpn_julia_dichtbij_zonder_bord.jpg

Julia, studentambassadeur voor de bachelor Psychologie aan de Universiteit Maastricht
  • Probleem-gestuurd onderwijs is voor mij de ideale manier om de Psychologie te bestuderen
    Lisanne Smit

Psychologie op 1ste plaats in Keuzegids 2022

Keuzegids Universiteiten 2021